UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


BALATONI RANDEVÚK JÖNNEK


Image

Minimum hat, maximuma tíz. A hátralévő mérkőzéseink száma valahogy így alakul. Azzal hogy az alsó házba kerültünk, a 5-8. helyért valamelyikéért játszhatunk, ahol még két párharc vár ránk.

Mint ismeretes, az Extraliga alapszakaszainak eredménye a negyeddöntők után nem változott, így az első négy csapat jutott az elődöntőkbe. A papírformát mi sem tudtunk borítani, így alsóházba kényszerültünk, ahol az alapszakaszban elért hatodik helyezésünkkel a hetedik helyezettel kell összecsapnunk, aki nem más mint a Szent Benedek Röplabda Akadémia. A három mérkőzésig nyert párharc győztese, a másik ágon összecsapó FATUM-Nyíregyháza – DVTK párosítás győztesével fog az ötödik helyért játsszani, a párharcok vesztesei pedig értelemszerűen a bentmaradásért küzdhetnek majd.

Azzal hogy előrébb végeztünk az alapszakaszban, mint a Balaton-parti ellenfelünk, mi kezdhetünk hazai pályán, így most szombaton az UTE Csarnokban lépünk pályára, majd szerda, szombat ritmusban jönnek a további mérkőzések. A hazai kezdéssel lélektani előny tehát nálunk, és a papírforma is minket igazol, hiszen a Szent Benedeket az ide két találkozásunkkor mindkétszer (1.meccs, 2. meccs) legyőztük, 3-1 arányban.

DE
A Szent Benedeknél a rájátszásra új edző érkezett, a Nyíregyházáról évközben menesztett Varga Tomas személyében. A tréner egyrészt jól ismeri az idei bajnokságot, másrészt pedig új lendületet is adott a csapatnak. A Kaposvár ellen ugyan három mérkőzésen alulmardtak, de igencsak szoros mérkőzéseket játszottak a hétvégén Magyar Kupa bronzot nyert Somogyiakkal. A párharcban több szettben is túlorára kényszerítették a sárgákat, a hazai mérkőzésüket pedig 2-0-ás vezetésről, és meccslabdáról bukták csak el. A mérkőzéseket látva, messze nem az a Benedek jön hozzánk akit januárban egy nagyon szoros csatában legyőztünk. Ráadásul azzal hogy három mérkőzést játszottak, jóval pihentebben érkezhetnek, mint a mieink, akik két mérkőzéssel többen szerepeltek.

A mieink mégha nehezen és lassan is, de túltették már magukat a csabai kiesésen és gőzerővel dolgoznak az edzéseken. A hangulat újra pozitív, a tűz és az elszántság ismét érezhető köztük.
Tudják, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ahogy láttuk ellenfelünk egyre jobb játékerőt képvisel, ráadásul az alapszakaszbeli halvány teljesítményükön biztosan szeretnének javítani, amihez most lehetőség is nyílik, így biztos nem feltartott kézzel jönnek. Mint ahogy, mi sem így fogunk a pályára menni, hanem minden erőnkkel azon leszünk, hogy a pályaelőnyt győzelemre váltsuk. Összeszedett, pontos játékkal nem lehet kérdés ki fog nyerni!

——————————————————————————————–

A mérkőzés 2024.03.16-án 19:00-kor kezdődik. Horváth Miklós és Selega Balázs sípjelére. Jegyek a helyszínen válthatók, parkolás a Tábor utcai csarnok előtt ingyenes.
Legyünk megint sokan, és támogassuk a Lányokat! Hajrá LILÁK!