UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


TÖRÖK VEZETŐEDZŐVEL FOLYTATJUK


Image

Alper Erdoğuş személyében új vezetőedzője lesz csapatunknak a soron következő szezonban. Az idén 45 éves török szakember közvetlen a Maccabi Haifa csapatától érkezik hozzánk. 

Alper Erdoğuş beleszületett a röplabdába, hiszen édesapja röplabda játékos majd edző volt, így gyerekkorát alapjaiban határozta meg ez a sport. Kilenc évesen kezdett el játszani, majd 1996-ban már az edzői pályafutása is elindult, igaz még az aktív játékos karrier mellett. Az Altınyurt Sportklubba szerződött, (ahonnan egyébként számos kiváló török edző is kinőtte magát)  és az U14-es csapatot irányította négy éven át. Az ezredforduló azonban nagy változást hozott életében, hiszen csatlakozott  a Galatasaray felnőtt női csapatához. A másodedzői munka mellett a játékos pályafutás már nem fért bele, így 28 évesen visszavonult, hogy a továbbiakban kizárólag az edző pályára fókuszáljon. Nem is sokat kellett várni az áttörésre, hiszen egy évvel később már az egyik legnagyobb török klubbal az Eczacibasi asszisztens edzőjeként járta a világot s tette ezt kilenc éven keresztül.  Tovább lépve, 2010 óta vezetőedzőként is bemutatkozhatott és számos török női első osztályú klubban dolgozott.  

“Szinte az összes nagy tornán részt vehettem már, legyen az Világbajnokság, Európa-bajnokság, Bajnokok Ligája, vagy a Klubvilágbajnokság, de a korosztályos válogatottak mellett is megjártam a Világ- és Európa-bajnokságokat, ahol több ízben érmeket is nyerhettem a csapataimmal.  – emlékszik vissza sikereire a török szakember, majd kiemelte, eddigi pályafutásának csúcspontjának a 2012-es londoni nyári olimpiai játékokat tartja. “Különleges érzés több ezer kiváló sportoló között lenni, és belélegezni azt a levegőt, amit az olimpiai eszme leng körül. Mindenképpen egy meghatározó és életre szóló élményt kaptam.” 

Új vezetőedzőn aki olyan neves edzőkkel dolgozott már mint Marco Aurélio Motta, Massimo Barbolini, vagy a jelenlegi magyar szövetségi kapitány Alessandro Chiappini úgy gondolja, sok potenciál van a magyar röplabdában, és az Újpestben is. Egyértelmű célja, hogy a klubot visszaemelje a korábbi bajnoki szezonok szintjére, és sikereket érjünk el. Többek között ez a kihívás hozta meg a végső döntést, hogy a jövő szezonban bennünket segít. Izgalmas és megtisztelő feladatnak érzi a vezetőedzői szerepet, szeretne része lenni ennek a felemelkedésnek. 

“Nagyon sokat tanultam eddigi pályámon, így azt gondolom, a jól átgondolt és szisztematikus építkezésnek idővel meg is kell hoznia az eredményt. A klubsikerek pedig idővel közvetve hatással lesznek az egész magyar röplabdára, többen nézik majd a sportágat, többen fognak játszani, és egy magasabb szintre tud emelkedni az egész”

A játékoskeret kialakításában néhány meghatározó játékos köré való építkezést szeretne megvalósítani, amely egy erős csapatmagot alkothat.  A mag  köré szervezve pedig a fiatal játékosok mielőbbi integrálásával egy eredményes, összetartó alakulat létrehozásában gondolkozik, olyan, amely minden pontért megharcol!   Úgy látja, a klub jövőjének szempontjából közép és hosszú távon elengedhetetlen lesz a meglévő fiatal játékosok technikájának magasabb szintre emelése, és azoknak egy járható röplabdás életpálya kialakítása.  

“Edzőként kiemelten fontosnak tartom, hogy a sportolók jól érezzék magukat, és az egyéni fejlődésükre összpontosítsanak. Ahogy a sportolók teljesítménye javul, a csapat szintje is emelkedik. Fegyelmezett edző vagyok, aki a tervszerű. kemény de megvalósítható munkában hiszek” – emelte ki alapfilózófiáját újdonsült vezetőedzőnk. Ahogy mesélte, szabadideje is sokszor a röplabda körül forog, hiszen gyakran szakkomentátorkodik a török tévékben, de ha csinál magának akkor örömmel hódol egyéb szenvedélyeinek, a búvárkodásnak, vagy a főzésnek. Alper egyébként családjával Bordumban él, nős, két gyermek édesapja. Várhatóan július közepén érkezik meg, hozzánk, és veti bele magát munkába.

Üdv a Klubban Alper!