UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


„VOLT TARTÁSA A CSAPATOMNAK”


Image

A tényeket mindenki ismeri: csapatunk ötödik helyen végzett az Extraliga 2023/2024-es kiírásában, a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc között estünk ki. A tények makacs dolgok, de ha egy kicsit is mögé nézünk akkor azért másképp fest az eredmény. Évértelés, vezetőedzőnk tolmácsolásában.

Horváth András vezetőedzőnk arról beszélt, hogy a szezon elején összeállt egy jó kép.Tíz játékos a hosszabbítás mellett döntött, így a mag köré az új igazolások beépítése jóval egyszerűbb feladatnak látszott papíron. Aztán hirtelen minden megváltozott, egy nem várt sérüléssel az egyik alap emberünk kiesett, ráadásul egy másik igazolást sem tudtunk érdemben használni. 

“Nehéz időszak volt ez, a szerkezet változtatásra nemsok idő és lehetőség maradt, s bár jók voltak az előjelek, hiszen a két felkészülési tornán jól szerepeltünk, tudtuk a nehéz sorsolás miatt a három legnehezebb ellenfél elleni kezdés nehéz lesz.”

Így nem is kezdődött jól a bajnokság, hiszen három vereség után a hazai DVTK elleni siker hozta az első pozitív löketet, majd pedig a Nyíregyháza elleni bravúros idegenbeli szereplés komoly hitet adott vissza, hogy az irány jó.

„A Nyíregyháza elleni siker, több szempontból volt nagyon jó élmény. egyrészt nagyon jó volt megélni, hogy a csapat összeállt, s így egy történelmi győzelmet ünnepelhettünk, másrészt pedig az hogy egy végletekig kiélezett hullámzó hosszú mérkőzést nyertünk meg, ami nagyon jó előjelet vetített számunkra.”

Az ezt követő téli időszakról vezetőedzőnk azt emelte ki, hogy sajnos decemberben nem sikerült átmentei a Nyíregyháza elleni lendületet, és egy nagyobb hullámvölgy jött a hazai pályán elszenvedett sorozatos vereségekkel, ami morálisan kezdték szétszedni a csapatot, és nehéz volt megújulni, motiválni.

“Az új évvel viszont sínre került minden, és egyre jobb formába tudtunk lendülni. Új igazolásunkkal egy komoly fogaskerék került a gépezetbe, s a csapat újra elkezdett élesen játszani.” 

A kupából sajnos kiestünk, az itthoni decemberi verségből összeszedett hátrányt nem sikerült eltüntetni idegenben a Kaposvár ellen, aki azért bizonyította, idén nagyon egységes csapattá érett. – értékelte a kupaszereplést majd hozzátette: A bajnokságban viszont egyre jobban jöttünk fel, és nagyon motiváltan, várhattuk a Békéscsaba elleni párharcot. Amelyben aztán a hazai pályán mindenkinek minden simán ment, és egy sorsdöntő ötödik meccsen maradtunk csak alul, ötödik szettben pár pont hátránnyal csupán.

“A párharc előtt szerintem csak mi gondoltunk hogy megtaláljuk a fogást a jobb erőkből álló Békéscsabán. A hazai meccsek nagyon jól is sikerültek, de idegenben mindig hiányzott valami plusz. Így volt ez az ötödik meccsen is, ahol egy végletekig kiélezett összecsapáson maradtunk alul.” . 

Horváth András kiemelte, hogy a Békéscsaba elleni kiesés, szerencsére csak kicsit törte meg a csapatot, utánna ellentmondás nem tűrően röplabdázunk, és az látszott hogy senki fejében nem fordult meg az hogy nem leszünk ötödikek. Összeért a csapat, és megmutattunk hogy van tartásunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban az a tény, hogy a rájátszásban itthon egyetlen meccset sem vesztettünk, sőt szettet is csak egyetlen egyet. A Szent Benedeket három meccsen vertük, a Nyíregyházán pedig négy találkozón jutottunk túl.

“Ennek a nagyfokú motivációnak nagyon örülök, mert tényleg csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy a négybe kerüljünk, s egy ilyen törés, komoly mentális gödröt is hozhatott volna.”

A jövővel kapcsolatban vezetőedzőnk csak annyit árult el, hogy egyenlőre az U18-as válogatottra fókuszál, amely hosszú idő után először saját maga harcolta ki a kontinens legjobbjai közé való kijutást. A július első heteiben tartandó EB-re való készülés maximálisan kitölti az idejét, bár egy kicsit azért töltődik, hiszen a felkészülést az utánpótlás döntők miatt csak június második hetében kezdheti meg a korosztályos válogatott lányokkal.

Zárásként pedig ezeket a sorokat idézzük tőle: 

“Nagyon köszönöm a szezont a játékosoknak, a stábnak, a közönségnek pedig az elmúlt négy évet szeretném megköszönni, megtiszteltetés volt Újpesten vezetőedzőnek lenni. “

.