UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


EGYETLEN PÁRHARC MARADT


Image

Mint korábban kiderült az Extraligából már csak egyetlen párharc vár ránk, ahol ellenfelünk a FATUM-NYÍREGYHÁZA lesz és az 5. helyért fogunk megküzdeni. A szezon utolsó mérkőzéseinek időpontjára pont került a napokban, miután a két klub megegyezett. Ezek szerint a három győztes mérkőzésig tartó párharc április 9-én kedden kezdődik Nyíregyházán, majd az U17-es válogatott selejetezőinek programja miatt, csak nyolc nap múlva folytatódik itthon. (04.17. szerda) Ezt követően felgyorsulnak az események, hiszen két napra rá lesz a harmadik találkozó (04.19.) majd amennyiben szükséges, három naponta 04.22 és 04.25. a következő időpont.

A Nyíregyházával ebben a szezonban háromszor találkoztunk, és mindháromszor sikerült ellenük nyernünk. Az első randevúnk még a FATUM kupa harmadik helyéért zajlott, ahol a még formálódó csapatuk küzdelméből mi kerültünk ki győztesen, hogy aztán az őszi találkozón megismételjük a 3-2-es sikert, és egy történelmi győzelmet arathassunk a Nyírségiek otthonában. Öt éves nyeretlenségi menetrendet törtünk meg azzal, és a Nyíregyháza elleni jó szereplésnek még koránt sem volt vége, a hazai meccsen talán az egyik legsimább győzelmünket arattuk. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, és sok mérkőzés benne van mindkét csapatban.
A Nyíregyháza az alapszakasz ötödik helyén zárt, és a MÁV-ELŐRE ellen vívta a negyeddöntős párharcát, ahol 2-0-ás vezetést leadva, nem tudott a négy közé bejutni. A 5-8. helyért a DVTK-n ugyanúgy 3-0-ás összesítéssel jutott tovább mint mi a Benedek ellen, egyetlen különbség csak az volt hogy két mérkőzés igencsak szoros 3-2-es végletekig kiélezett csatát hozott.
A FATUM-hoz érkezett új tréner (a hazai mérkőzésünkön már ő irányította a csapatot) azért hozott egy új lendületet, ami mégha eredményességben nem is, de küzdelemben igencsak látszik. A Nyírségiek keretében is történt változás, a fáradásos törést szenvedő Lászlop Alexandra helyett, az idén debütáló „medical jokert” (a sérült játékos helyett a klubbok az átigazolási időszakon kívül is tudnak igazolni, ha a sérülés 3 hónapnál hosszabb felépülést igényel) kihasználva reaktiváltál Nagy Sanját. A Sanja név ismerősen csenghet, hiszen a szerb születésű, de magyar állampolgár center az a Sajna Kalicanin, aki megfordult a válogatottban,három éve a Vasasból vonult vissza, de korábban játszott már a FATUM színeiben is. S ha már a reaktiválásnál tartunk, a klub Tóth Dalmát is újra a soraiba tudhatja. Sajna visszatérése egyébként nagy lendületed adott a csapatnak, két elkülönülő felállással tudnak így játszani, arról nem is beszélve hogy a blokkjuk felerősödött vele, hiszen a DVTK elleni első mérkőzésen 11 blokkot (A három meccs alatt 20-at) osztott ki, ami ebben a szezonban a legtöbb egy meccsen. Hasonlóan nehéz tartani az átlójukat is. Nina Kocic magasan vezeti a legjobb pontszerzők listáját, 6,2 pont / szett mérleggel. A Diósgyőr ellen például egymaga 43 pontot szerzett, aminél többet idén még senki.

A húsvéti ünnep ugyan kicsit megtörte a felkészülésünket, de a lányok kipihenve várják az utolsó megmérettetést. Nagyon szeretnék jó élményekkel lezárni a szezont, s erre minden lehetőség adott. Csak magunk játékával kell ugyanis foglalkoznunk. Apróbb sérüléseink is elmúlóban vannak, így teljes kerettel tudunk készülünk.

Az első összecsapásra április 9.én, kedden kerül sor, Nyíregyházán a Continental Arénában. Az tudjuk hogy távolról sokan fognak szorítani, de reméljük sokan elkísérnek majd bennünket! Hajrá LILÁK!