UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


Varga Viktória – alias VV RÖPI


Image

Varga Viktória utánpótlás edzőnk december óta segíti az U17-es leány válogatott munkáját. Horváth András vezetőedzőnk irányítása mellett, a másodedzői teendőket ellátó fiatal kollegánk most is az Európa bajnokság selejtezőkörének második fordulójára készülő csapattal van, így az edzőtáborban értük utol egy villáminterjúra. A beszélgetéssel egy új sorozatot is indítunk, melyben az utánpótlásban dolgozó edzőinket szeretnénk bemutatni.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Hogy érezed magad a táborban? 
Jól. Már decemberben is így volt, és ez most is így van. Izgalmas és fárasztó egy ilyen feladat, de nagyon sokat tudok tanulni. 

Mióta is léptél az edzői hivatásba? 
2019-ben kezdtem el edzősködni, itt az UTE-nél.

Korábban hol játszottál? 
Itt az klubban 14 évig röplabdáztam, majd egy évet játszottam a Palota csapatánál is, ott is hagytam abba a sportágat.

Mi volt a posztod?
Libero voltam, ráadásul egészen korán választottam ezt.

Milyen csapataid vannak a klubnál?
Két csapatott viszek, egy U13 első osztályú csapatot és egy kezdő U15-öt.

Hogyan álltok a bajnokság véghajrája előtt?
Az U-13-mas csapattal az alapszakaszba 3. helyen végeztünk a csoportban ami nagyon jó eredmény számunkra. A középszakasban kicsit hullámzó a játékunk, de a cél természetesen a döntőbe jutás. Jelenleg az ötödik helyen állunk, de nagyon sűrű a tabella, és még van hat forduló ahol lehet pontokat gyűjteni.    

Mik a jövőbeni feladataid, mit vársz a továbbiakban klubszinten?
A legfontosabb most hogy a hibákat csökkentsük a játékunkban. Egyenlőre ez fontos elem, hogy előrébb jussunk. A kitűzött céljainkat pedig szeretnénk megvalósítani, mindkét csapatomnál, továbbá szeretnék látni fejlődést szezon következő fejezeteiben. Hosszú távon pedig a korosztály meghatározó csapatává válni, és minél több jó játékost feljebb adni a következő korosztályba.

Hogy fogadtad a válogatott felkérést? 
Nagyon  megörültem és izgatott is lettem a felkéréskor, mert korábban már megfogalmazódott bennem, milyen jó is lenne egyszer a válogatottal dolgozni az edzői pályafutásom során. Nagyon köszönöm ezúton is a lehetőséget Horváth Andrásnak, s hogy bizalmat szavazott, és hogy ilyen korán megadatott ez nekem.

Mi a feladatod a válogatottnál? 
Másodedzői szerepet töltők be, vezető edző segítése az edzéseken/ meccseken valamit a pályán kívül. Adminisztrációs feladatokat látok el, nemcsak a mérkőzéseken hanem a felkészülés alatt is. A lányok segítése mentálisan. aminél előny hogy én is nőből vagyok, a női lelkeket más szemszögből látom.

Hogy értékeled a téli sikeres MEVZA kupa harmadik helyet? 
Nagyon örültem, hogy edzőként egy ilyen versenyen részt vehettem. Emellett szerintem néha hullámzó volt a játékunk, de összeségében jó eredménnyel zártuk a tornát. 

Mit gondolsz a következő körről? 
Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfeleink erősek, és mindenki a tovább jutásért küzd. Abba biztos vagyok, hogy a lányok is mindent meg fognak tenni a továbbjutásért. Az olaszok kiemelkednek a mezőnyből hiszen tavaly döntőtt játszott ez a csapat. A Szlovákokat ugyan megvertük a MEVZA tornán, de biztos nekünk fognak esni. Koszovó pedig sötét ló, szinte semmit nem tudunk róluk.

g.a.