UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


NAGYON KÖZEL VOLTUNK


Image

Nehéz bármit is írni a szerda estéről. A szigorú tények azok, hogy nem mi jutottunk be a bajnokság legjobb négy csapata közé, ám ez nagyon de nagyon kevésen múlott. A szerda mérkőzés egy végletekig kiélezett drámai küzdelemmé alakult, ahol az ötödik szett döntött a továbbjutásról. Sajnos alul maradtunk, de tényleg egy hajszál választott el attól, hogy átlépjük árnyékunkat!

Az első szett akadozva indult, a Békéscsaba hatalmas lendülettel érkezett a találkozóba, hírtelen 0-3-mal rajtoltak, ám gyorsan felvettük mi is a ritmust, és négy gyors ponttal magunkhoz ragadtuk a vezetést. (4-3) Innen viszont rengeteg hibával játszottunk, és emiatt folyamatosan hátrányból kellett talpon maradni. A szett közepére alakult csak ki a kiélezett játék amit vártunk, ekkor felváltva este a pontok. (15-15) Milanova ütéseivel és feladónk okos pontjaival tartottuk a lépést egészen 18-ig. Ekkor érkezett a török feladó a túloldat és megint kimásztak a gödörből, vagyis inkább elmásztak, zsinórban négy pontot szerzett a BRSE vele, amit már nem tudtunk lefaragni a gyorsan közeledő szett vége előtt, így 21-25-re elvitte a szettet a hazai csapat.

A második szettben kicsit magabiztosabban kezdtünk, 7-4-nél már az ellenfél kért időt. Ez meghozta a várt eredményt, hiszen pillanatok alatt kiegyenlített a BRSE, így 10-10-nél Horváth András tartott eligazítást a mieinknek. Nyitásfogadásunk instabilitása miatt nem tudtunk ellépni, az első szett kiélezett küzdelme ismétlődött meg. Raadásul a kulcsállás most is 18-18-volt, csak most mi tudunk ellépni és egészen biztató támadásokkal 25-20-ra behúztuk a szettet és kiegyenlítettünk.

A harmadik szett nagyon fontos volt, hiszen amelyik csapat nyeri, az már csak egyetlen szettre kerül a továbbjutástól. Ez a nagyobb teher ránk is nyomta a bélyeget, és a lehető legrosszabb forgatókönyvet hozta. A szettben egyetlen egyszer sem vezettünk, míg a Békéscsaba folyamatosan 3-4 pontos előnnyel diktálta az iramot, amihez mi a sok ki nem kényszerített hibával asszisztáltunk. Strumilot most nem tudtunk tartani, és a center Pintér a halovány első két szettes teljesítménye után szorgosan elkezdte a pontgyűjtést. Nálunk a hosszú kihagyásából újra pályára lépő Amaral termelte a szépítő pontokat de közeledni nem tudtunk. Simán elment így a szett és elég nehéz helyzetbe sodródott capatunk. (17-25)

A lányok megrázták magukat, és agresszívan, a tét súlyát miszerint „ki kell egyenlíteni” teljesen félretéve szálltak újra harcba. Ennek a magabiztosságnak meg is lett az eredménye, nagyon stabil játékkal diktáltuk az iramot. 4-1, 7-4 majd 10-5-ös vezetésekkel haladtunk az egyenlítés felé. 8-5-nél ugyan felmorajlott a szép számú vendég szektor, amikor is feladóátlónk a bokájához kapott. Egy ütést követően ugyanis az ellenfél lábára érkezett a hálónál. Szerencsére Kindelan rövid ápolás után tudta folytatni a játékot. A hazai cserék nem hoztak most fordulatot szerencsére, nálunk feljavult Kindelan, Moreno pedig remekül irányított. 15-9-nél a második Csabai időkérés után az ellenfél edzője Tóth Gábor lehozta a teljes kezdőt, amiből érezhettük hogy ezt a szettet feladta, és csak a mindent eldöntő ötödikre tartalékolta játékosait. Szettlabdát 24-12-nél értük el, kettőt hárítottak, de így is simánk, 17 perc alatt kiegyenlítettünk.

A mindent eldöntő rövidített ötödik szett következett hát, mindkét csapat 15 pontra volt a továbbjutástól. Remekül kezdtünk 3-1-re elléptünk, így elég korán időkérés jött a túloldalt. A játék képe gyorsan meg is fordult, 3-4 lett oda. Tartottuk ugyan a lépést, bár nyitásfogadásunk nagyon visszaesett, így nehézkes volt támadni, Paskova pedig sorozatban három blokkouttal három pontos előnyt hozott össze. Két pontot még hoztunk rajtuk, de a fordulás 8-7-es hazai vezetéssel történt meg. Aztán jöttek a csabai Pintér Andrea percei, zsinórban öt labdájából 4-es be is ütött sorozatban, mi pedig a fontos pillanatokban ütéshibákat vétettünk, amivel sajnos tovább növeltük a vendéglátók előnyét. 9-13-nál második időnket is kikértünk, de az fordulatot sajnos már nem hozott, túlzottan elengedtünk ellenfelünket a szettben, aminek Stephanenko egy blokkouttal végett is vetett, és megpecsételte sorsunkat: kiestünk és az alsó házba kényszerültünk. (11-15)

A vereség fáj. főleg így, hogy tényleg minimális dolgon múlt. Azt kell hogy mondjuk: magunkat vertük meg, hiszen nagyon sok hibával játszottunk. Igaz továbbá az is, hogy a nyitásfogadásunk sem volt olyan, mint a párharc korábbi mérkőzésein, de ez még talán orvosolható lett volna, hiszen jól támadtunk az elpattanó labdákból, a nehéz szituációkból jól jöttünk ki. A sok hiba viszont, amit véttettük „ingyen” pontokhoz juttatta a Csabát, így hiába voltunk jobbak a többi játékelemben, ez sajnos túl sokba került. A remek védekezéseinket, sem tudtunk pontra váltani….és rengeteg bugyuta hibát szedtünk össze a visszatámadásokból is. A szezon során rengeteg beszámoló végződött úgy, hogy a hibáinkkal mindig hátrányból kell küzdenünk, és ez most sem volt másképp. Köztudott, hogy csapatunk a legfiatalabb átlagéletkorral bír, s talán ha van egy kicsit több rutinunk, ami a túloldalon megvolt, akkor szerdán is beléphettünk volna azon a kapun, amire régóta várunk Újpesten. Az élet még nem akarja, hogy újra ott legyünk a legjobbak között, közel vagyunk nagyon, hiszen a párharc során kétszer is kétvállra fektettünk a nagy múltú Békéscsabát, de árnyékunkat még nem tudtunk átlépni. Mindenesetre nagyon büszkék vagyunk a lányokra mert hősiesen küzdöttek nem csak az este folyamán, hanem a párharc mind az öt mérkőzésén. Az pedig külön öröm, hogy ennyien elkísértek bennünket, és érezhettük a szurkolást a helyszínen, és azt a rengeteg szeretet amit más csatornákon kaptunk. Köszönünk mindent szívdobbanást, amit a csapatért tettetek.

Nagyon szorossá vált idénre a női Extraliga bajnoksága, hiszen a másik párharc is 5 mérkőzésen dőlt el, így komoly küzdelmek várható még a szezonban. Ígérjük a hátralévő mérkőzéseken is a végsőkig fogunk küzdeni. Folytatás jövő hétvégén a Szent Benedeket fogjuk fogadni, az 5. helyért folytatott alsóházi párharcban. Szép volt lányok, hajrá LILÁK!

…………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………………..……………………………..…………………

2024.03.06. Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

BÉKÉSCSABAI RSE – UTE 3-2 (25-21 20-25 25-17 14-25 15-11)
Pontszerzőink: Kindelan 25, Milanova 14, Moreno, Zólyomi 9-9, Amaral, Whitney 7-7, Ambrosio, 2, Kilyénfalvi, Dani 1-1.

Összeállítás, jegyzőkönyv itt teljes statisztika itt