UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


KIHARCOLT FOLYTATÁS


Image

A párharc negyedik mérkőzésén léptünk tegnap pályára a BRSE ellen. Az itthoni légkört kihasználva, mindent egy lapra feltéve küzdöttünk és győzelmünkkel kiharcoltuk az ötödik mérkőzést. Ezek a tények, és most jöjjenek a részletek!

Rég nem látott nézőközönség előtt léptünk pályára, ami egy kicsit meg is fogta a lányokat, az álmos kezdéssel, sorozatos hibáinknak köszönhetően össze is hoztunk egy kisebb hátrányt. (2-5) A csapat viszont korán felébredt, Milanova sorozatban három pontot szerzett, Ambrosio meg jól blokkolt, s máris 8-5 volt ide. A túloldalon jöttek is a cserék, feladó és szélső ütő posztokon, de nem hozott nagy változást, 13-8-ig meneteltük. Tóth Gábor vissza is cserélte Strumilot, amivel gyorsan zárkóztak 4 pontra, majd egy időkéréssel tovább csökentte hátrányát a vendég csapat, köszönhetően újra megjelenő hibáinknak. Előnyünk 15-nél el is fogyott, 15-16-nál pedig újra a BRSE-nél volt az előny. Horváth András is eligazítást tartott, ami rendkívül hasznosnak bizonyult hiszen, Kindelan támadásaira nem találtak ellenszert, ráadásul rendre kivédekeztük a csabai rohamokat. Rövid idő alatt 20-17, majd 22-18 állt a kijelzőn, Whitney bombája után pedig már 23-20. Az előnyt most nem is adtuk le, első szettlabdánkat Ambrosio blokkja értékesítette is. (25-22)

Fotók: Jani Martin

A szett eleje megint elment, pikk-pakk három gyors csabai pontot számolhattunk össze. Szerencsére megint gyorsan felébredtünk, most Kindelan pontjaival zárkóztunk. Innen fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy-két pontos piciny előnyeinket rendre kiegyenlítették a vendégek. Moreno jól mozgatta a csapatot, visszaesett nyitásfogadásunk ellenére. 13-13 után tört meg a lendületünk és újra hátrányba kerültünk. Vezetőedzőnk jobbnak látta nyugalomra inteni a csapatot, így magához rendelte a lila lányokat. Innen aztán öt pontos rohammal válaszoltunk, amit a vendégek cseréi sem törtek meg. Tóth Gábor szinte mindenkit lecserélt akit csak tudod, de érdemi változás nem történt, Milanovát nem tudták tartani, öt pontot ütött sorozatban, amire Glembóczki még rendre válaszolgatott is, de Kindelan egyes blokkja a szettlabdát, egy túloldali védekezés utáni feladás hiba pedig a szettet jelentette nekünk. (25-18)

Valahogy nem ment ma este a szettek kezdése, megint apró csabai előnyt hozott, (2-5). Lábra álltunk, Ambrosio remek nyitássorozatából jöttek a hibák a túloldalon, blokkjaink jól szűrtek, és a védekezésünk is újra bizonyította jól működik szerdánként. 6-6-nál aztán kicsit leültünk, a P betűs csabai támadók pedig rendre termelték a pontokat, hol Paskova, hol Pintér labdáit nem tudtuk kivédekezni. 8-13-ra el is húzott velük a BRSE, pedig ekkor már túl voltunk két időkérésünkön is. Hiába fogadtunk azonban jól, támadásaink elhaltak a viharsarki oldalon, a visszatámadásokból pedig rendre pontokat kaptunk. 10-16-nál elég tetemes előnyt szerzett ellenfelünk, ahonnan Amboriso remek centertámadásával sikerült elmozdulni. Sokat segített a szurkolótábor, a lányok megérezték, hogy van még itt keresnivaló és Whitney pontjaival (8 pontig jutott ebben a szettben!) egyre csak közeledtünk, olyannyira, hogy 17-17-nél újra nyitott volt a szett végkimenetele. Apró adok kapok, egészen 19-19-ig, majd egy maratoni labdamenet megnyerésével 21-19 állt a kijelzőn. A hirtelen jött előny annyira váratlanul ért bennünket, hogy gyorsan le is adtuk, sőt szettlabdához ők jutottak először, ráadásul mindjárt kettőhöz. (22-24) Csapatunk viszont óriási küzdelemben, előbb egy Kindelan ejtéssel, majd egy a röplabdázás minden elemét bemutató hosszú labdamenettel kiegyenlített. és megfordította az állást. Az első meccslabdát még Strumilo pontja hárította, de 25-25-nél Whitney hátsó soros támadása újabbhoz jutatott bennünket, ami után Amborsio blokkja már a győzelmet jelentette. (27-25)

Magabiztosság, stabilitás. Ezt sugározta a csapat egész este. Minden játékelemben a Békéscsaba fölé nőtünk a mérkőzésen, és ha meg is akadtunk, mindig volt valaki aki átsegített bennünket a holtponton. A lányok egymásért küzdve igazi csapatként dolgoztak, mi sem bizonyítja jobban az hogy minden szettben voltunk hátrányban, de egy percig sem adtuk fel és mindig tudtunk fordítani. Elmondhatatlanul sokat jelentett a nagyszámú nézőközönség, akik űzték, hajtották a csapatot a siker felé. Ezúton is köszönjük Mindenkinek, jó volt érezni a rég nem látott nézősereget!
A csata után most megpihenünk, hogy jövő szerdán a háborút is nyertesként hagyjuk el. Minden követ meg fogunk mozgatni a továbbjutásért! Hajrá LILÁK!

A három győzelemig tartó párharc állása így 2-2. Folytatás jövő szerdán (03,06), a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Békéscsabán, 18:00 órás kezdettel. Minden LILA szívre szükség van!

…………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………………..……………………………..…………………

2024.02.28. Budapest, UTE Csarnok

UTE – BÉKÉSCSABAI RSE 3-0 (25-21, 25-18, 27-25)
Pontszerzőink: Kindelan, Milanova 15-15, Whitney 14, Moreno 9, Ambrosio 7, Kilyénfalvi 1,

Összeállítás, jegyzőkönyv itt teljes statisztika itt