UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


FIATAL REMÉNYSÉGGEL ERŐSÖDTÜNK


Image

A múlt hétvégi szlovákiai tornagyőzelemből alaposan kivette a részét új játékosunk, Dani Laura. Az NB1-es BVSC-Zugló csapatából igazolt hozzánk, amelynek legjobb pontszerzője volt az elmúlt szezonban. Korábban játszott a Kispest az MTK és a TFSE csapataiban is, ahol többnyire feladó-átló poszton számítottak rá. Második extraligás szezonjában szeretne eredményes tagja lenni csapatunknak.

Fotó: Jani Martin, g.a

Milyen volt a nyarad, sikerült kipihenni az előző szezont?

  • Szuper nyaram volt, tudtam kicsit utazgatni és a barátaimmal időt tölteni, amire a szezon közben kevesebb lehetőségem volt. Úgy gondolom feltöltődve tudtam belekezdeni a augusztusban a felkészülésbe. 

A számok azt mutatják jó szezonod volt tavaly, hiszen csapatod legjobb pontszerzője voltál az NB1-ben, te hogy emlékszel vissza?

  • Nem feltétlenül mondanám, hogy jó szezonom volt, én nagyon hullámzóan éltem meg a teljesítményemet. Voltak jó és nagyon rossz mérkőzéseim is, az utóbbiakból meg kellett tanulnom felállni, hiszen hétről hétre kellett teljesíteni. Szóval nem volt egyszerű, de annak örülök, hogy ennyi bizalmat és játéklehetőséget kaptam a korábbi edzőmtől.

Ha visszább tekintünk az időben, sok csapatban megfordultál. Melyik szezonodat tudod kiemelni?

  • Nem tudnék egyet kiemelni, úgy gondolom mindegyik fontos lépcsőfok volt abban, hogy most itt legyek. Mindenhol tudtam valamit tanulni és kaptam olyan dolgokat amiket tovább tudok vinni mind a sportolói karrierembe, mind a magánéletembe. 

Mióta is röplabdázol? 

  • 12 éve kezdtem, de volt egy 3 éves kihagyásom és a gimnázium második évében kezdtem újra.

Hol kezdted a pályafutásod?

  • A Dunakanyar SE a nevelőegyesületem. 

Hogyan csöppentél hozzánk?

  • Tavasszal, a bajnokság vége felé keresett meg a vezetőedzőnk Horváth András a lehetőséggel, hogy idejöjjek. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, nem volt egyszerű döntés, hogy itt folytassam.

Miért döntöttél mégis így?

  • A döntő faktor az volt, hogy rájöttem, a fejlődésem érdekében muszáj kilépnem a komfortzónámból.

Na és kiléptél amióta itt vagy?

  • Abszolút, elég sok területen.

Jelenleg még tanulsz a TF-en, mit is pontosan?

  • Igen, most ősszel kezdtem mester képzésen a humánkineziológia szakot. Alapképzésen pedig röplabda szakedzőit végeztem el.

Ezek szerint a sportolói karrier után is szeretnél a sportágban maradni?

  • Egyenlőre úgy néz ki, hogy igen. Remélhetőleg mire odajutok, a magyar röplabdázásban is elterjed a humánkineziológia jelentősége, így sportágon belül fogok tudni elhelyezkedni. 

Mit csinál egy humánkineziológus?

  • Összefoglalva az emberek fizikai teljesítményét vizsgálja. Fejleszti a mozgáskultúrát, megőrzi az erőnlétet, vizsgálja az állóképességet és a terhelhetőséget. Műszeres vizsgálatokkal elemzi a mozgásokat, biomechnikát.

Hogy tudod összeegyeztetni a tanulmányaidat az élsporttal?

  • Nehezen. Állandó rohanás az életem, de azért bele kell férnie mindennek, én vállaltam mindkettőt.

Akkor a szabadidőt felejtsük is el?

  • Azért nem, feltöltődni kell. Persze sok azért ebből most nincs (nevet). Ha mégis akad általában sorozatot nézek, olvasok vagy gitározok, zongorázok. 

Hogy érzed magad a liláknál?

  • Eddig nagyon jól érzem magam, jó a hangulat a csapaton belül és az edzéseken is, de mellette nagyon komoly munka is folyik. Profi körülmények vannak, ami nekem újdonság hiszen eddig főleg NB1-es csapatoknál voltam. Mindemellett élvezem azt hogy rengeteg új dolgot tanulhatok. 

Milyen az idei csapat?

  • Szerintem szuper kis csapatunk van. Mindenki nagyon motivált és keményen dolgozik azért, hogy sikeresek legyünk. Mindenképpen előny, hogy a tavalyi csapatból sokan hosszabbítottak így nem nulláról kellett építkezni és már volt egy jó csapatkohézió, amihez mi újak is könnyedén tudtunk csatlakozni. Örülök hogy van több tapasztalt játékos is a csapatban, mert én személy szerint rendkívűl sokat tudok tőlük tanulni és bármi észrevételük van egyből mondják és amiben tudnak segítenek.

Mit fogalmaztál meg magadban a szezon előtt célként?

  • Egyénileg a legfőbb célom az hogy technikailag fejlődjek és az esetleges rossz berögződéseket kijavítsuk. Ehhez úgy érzem minden adott, mert hozzáértő kezek között vagyok. 

A hétvégi tornán nagyon jó teljesítmény nyújtottál, mit gondolsz miért? 

  • Nagyon örültem hogy ennyi játéklehetőséget kaptam és élni akartam vele. Jó hangulat volt minden mérkőzésen a pályán így viszonylag felszabadultan tudtam játszani, ez lehetett a kulcsa hogy viszonylag jól tudtam teljesíteni. Valamint kis önbizalmat tudott adni az is, hogy a számomra nehezebb szituációkat amiket az előző szezonban még nem sikerült jól megoldanom, most megtudtam. Ez nagy löketet is adott, hogy ugyanígy folytassam a kemény munkát mert megvan az eredménye.

g.a