UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


FIATAL MAGYAR FELADÓVAL ERŐSÖDTÜNK


Image

Klubbunk új feladója Märcz Mira, aki a Vasasból érkezik hozzánk. Fiatal, feltörekvő tehetség, aki a korosztályos válogatottakat végigjárva nemzetközi tapasztalatokat is szerzett. Az előző szezon elején sajnos komoly sérülést szerzett, így sajnos kimaradt az BL és Extraligás szereplésből de elmondása szerint a szezonból így is ki tudta hozni a maximumot, hiszen a fiókcsapattal második helyen végeztek, amit óriási eredménynek tart.
„Megtanultam az előző szezonból, azt, hogy a legnehezebb helyzetből is talpra lehet állni.” – tette hozzá Mira.

Mira sportos családban nőtt fel, hiszen édesapja az olimpia bajnok vízilabdás Märcz Tamás, így vízilabda mellett több sportot is kipróbált, mielőtt megtalálta kilenc évesen a röplabdát. A kontakt sport nem feküdt neki, de a csapatjáték igen, így lett röplabdás, amit igazából apai javaslatra próbált ki.
„A kosárérintéshez már fiatalon jó érzékelem volt, az is volt a kedvencem. A nevelőedzőim úgy gondolták megvan a játék intelligenciám és a kommunikációs képességem is ehhez a poszthoz, úgyhogy bár több poszton is jatszottam az évek során, ez maradt meg. Egyáltalán nem bánom hiszen szerintem nagyon fekszik nekem ez a szerep. – meséli miért is lett a feladó poszt a befutó.

A tizenegy éves röplabdás pályafutás szépen termelte az eredményeket, a korosztályos bajnoki érmek mellett viszont Mira a tavalyi szezonját emelte a legemlékezetesebbé. Az NBI-ben megszerzett harmadik hely az első felnőtt szezonjában, és az Extraligás csapattal vívott és megnyert bajnok döntő örök élmény marad.

„Sokaknak feltűnik hogy hangos vagyok a pályán és iranyitom a társaimat. Rengeteget kommunikálok labdamenet közben is, illetve egy mindig küzdő típus vagyok, sosem adom fel. Igyekszem mindig a maximumot kihozni magamból. Ha egyszer majd a szövetségi kapitány is érdemesnek tart a meghívóra akkor ott is igyekszem majd megmutatni magam, Ami a játékelemeket illeti szeretek a centerekkel játszani, talán az a legnagyobb erősségem. ” – vázolta fel játékstílusát.

Mira jelenleg még tanul, harmadéves lesz a Budapesti Budapessti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdalkodás szakán. Családcentrikus ember, szeret velük vagy szűk barátokkal tölteni az időt. Emellett jó könyvek és utazások tölti ki a röplabda nélküli idejét.

Az átigazolásáról elmondta izgalmasnak tűnt az a terv és a jövőkép amit felvázoltunk számára. Döntését több szempont is megerősítette. Egyrészt a tárgyalások során török vezetőedzőnkkel Alperrel is találkozott személyesen, aki nagyon szimpatikus volt, látszott hogy nagy tervei vannak jövőre a csapattal. Másrészt pedig Bundival ( Horváth Andrással) dolgozott már válogatottban jópár évet, ismeri milyen mentalitást képvisel, ő is és a csapat is ezáltal, így azért nem teljesen az ismeretlenbe szerződött.

„Szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni az új csapatba és felvenni az extraligás ritmust. Szeretnék minél több tudást magamba szívni idén, ha pedig megkapom a bizonyítási lehetőseget a pályán szeretnék  bizonyítani és felszabadultan játszani.” – tette hozzá gondolatait a jövővel kapcsolatban.

Mira egyik példaképe Joanna Wolosz a páratlan képességű lengyel feladó, akinek játkstílusától, kommunikációkból a mai napig építkezik, a másik ilyen személy életében pedig az édesapja, aki főleg mentálisan segít neki. „Apa mindent elért a sportban, ehhez pedig olyan mentális erő kellett, amit én is próbálok beépíteni az életembe. „

A motivációval nem lesz gond, hiszen már az igazolást is nagy kihívásnak érzi, az előtte álló év így különösen motiváló. Teljesült a kiskori vágya, legmagasabb szinten röplabdázhat, itt az idő hogy meg is mutassa, hogy ez nem véletlen.

Üdv nálunk MIRA!