UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


BAGYINKA FANNI VISSZATÉR


Image

——————————————-

Másfél év után visszatér feladónk Bagyinka Fanni, aki korábban három évig volt csapatunk első számú irányítója.

——————————————-

A békéscsabai nevelkedésű feladó a román LUGOJ csapatától érkezik vissza hozzánk, ahol első külföldi idényén van túl. Viszonylag későn decemberben igazolt ki a Romániába, de az új környezetben gyorsan megtapasztalta milyen érzés az, amikor ő a légiós. Elmondása szerint teljesen más mentalitású emberekkel volt így körülvéve, mint itthon akiktől sokat tanult, és összeségében egy pozitív dolognak éli meg és örül hogy ezt megtapasztalhatta, mégha nem is volt nagyon távol, és sokszor nehéz is volt megélni hogy idegen egy másik országban.
„Véleményem szerint több olyan csapat van ami azonos szinten van, így sok jó és nehéz meccset tudtunk játszani ahol minden pontért meg kellett küzdeni, nem lehetett egy mérkőzést sem félvállról venni.” – mesélte román élményeit Fanni, amikor a bajnokságról kérdeztük.

Fanni igen korán elhagyta anyaegyesületét, és már 18 évesen Kaposváron találta magát, hogy aztán a Haladás VSE-vel mutatkozzon be a Extraligában. A régi UTE szurkolók, sosem felejtik azt a magyar kupa negyeddöntőt, ahol a Szombathelyi 3-1-es vereséget követő visszavágón, 3-0-ás sima győzelem után, aranyszentben, az Ő vezérletével estünk ki régi páránkon a Tungsram csarnokban. , Aztán jöttek az UTE-s évek, hiszen 2019-22 között 3,5 fél szezont nálunk töltött. Mindjárt az első lila_fehér évében bronz érmet szerzett velünk a Magyar Kupában. Később játszott két nemzetközi mérkőzésünkön is, a sarkkörön túli finn Kuusamo és a Szíbária közepén az orosz Krasnojarsk elleni Challange kupa meccseken. Amikor a visszatérése került szóba röviden csak ennyi tett hozzá:
„Mindig is szerettem az UTE-ban játszani, az itt töltött időszak mindig meghatározó lesz számomra. Visszatérésemet az érzelmi kötődés alapozta meg, de az új edző személyisége és szakmai munkássága csak tovább erősítette döntésemet.”

Új feladónk nagyon motivált a jövővel kapcsolatban, szeretne tovább fejlődni, és új tapasztalatokat szerezni, a szezont sikerre éhesen várja. Állítása szerint sokat tanult önmagáról, jobban ismeri erősségeit, és gyengeségeit, mindenképpen egy magabiztosabb Fanni tér vissza az UTE Csarnokba.
„Az UTE-es évemből kicsit hiányzik az eredményesség, Mindig ott voltunk a közelébe de sosem sikerült. Remélem a következő szezonban ez megfordul, és egy jó közösségben sikereket is tudunk elérni.”


Jó újra látni FANNI, Isten hozott Nálunk!

——————————————-