UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


JÁMBOR CILI AZ ELSŐ ÉRKEZŐ


Image

——————————————-

Fiatal, korosztályos válogatottal erősödtünk, aki idén már a felnőtt nagyválogatottban is bemutatkozott. Jámbor Cili a Vasastól érkezik hozzánk, szélső ütő posztra.

——————————————-

Az idén 18 éves röplabdás 2012-ben hatévesen kezdett röplabdázni, az iskola az általános iskola első osztályában a Központi Röplabda Akadémiában. Három évvel később kilenc évesen pedig már fiatalon a Vasashoz igazolt, így 9 éves piros-kék pályafutást hagy most maga mögött

„A Vasassal mindent megnyertem itthon, így az eredményeket tekintve nincs hiányérzetem, BL-és CEV-kupa meccseink örök emlékként fognak megmaradni. Személy szerint sokat tanultam mind az edzői stábtól, mind a csapattársaimtól. Viszont kevés játéklehetőséget kaptam, így került képbe az UTE csapata.”

A klubváltással így Cili Budapesten tud majd maradni, idén érettségizett és szeptemberen egyetemet kezd. A döntését erősítette, hogy a válogatottban Pannával illetve Melanival sikerült jó kapcsolatot kialakítani, illetve hogy jól fogadtatást kapott.

Új igazolásunk minden korosztályos válogatottat végig járt korábban. Ott volt a 2021-es hazai rendezésű U16-os EB-n, ahol a hetedik helyen végeztek, majd egy évvel később Csehországban is alapembere volt a U17-es Európa bajnokságon szereplő csapatnak. Tavaly az U20-es világbajnokságon szerepelt, majd pedig a felnőtt válogatott bő keretébe is behívták. Idén sajnos nem sikerült a korosztályos (U20-as) kontinens-tornára kvalifikálni, de a felnőtt csapatnál beverekedte magát a szűk keretbe, így ott volt és be is mutatkozott az Ezüst-Liga meccseken.

„Az április U20-es selejtezőtornán Portugáliában sajnos a sérülések is közbeszóltak, ugyanis az egyik poszton mindkét bevethető játékosunk lesérült, így rögtönöznünk kellett. Majd a torna során még további játékosok dőltek ki, de azt hiszem, a körülményekhez képest jól teljesítettünk, nagyot küzdött a csapat, szóval a csoport harmadik hely ellenére emelt fővel jöhettünk haza.
Ami pedig a felnőtt válogaotttságot illeti Cili hozzátette:
„Nagyon nagy megtiszteltetés volt ott lenni. Tavaly már volt szerencsém egy rövid időre együtt dolgozni a szövetségi kapitánnyal, Alessandro Chiappinivel, már azt rendkívül hasznosnak éreztem. Örülök, hogy idén többen meghívást kaptunk az U20-as válogatottból, így nagyjából ismertük egymást mindenkivel. Nagyon örültem, hogy minden meccsen legyen az edzőmeccs vagy az Ezüst-liga játéklehetőséget kaptunk, ez különösen fontos volt nekem a tavalyi szezon után.

Válogatottunk amióta csak az eszét tudja, szélső űtő. Fizikális és technikai képességei is ennek felelnek meg, úgyhogy sosem merült fel, hogy más poszton játszon. A következő szezonban kitűzendő céljairól faggatva pedig azt mondta, a legfontosabb hogy jól be tudjon illeszkedni az újjáalakult UTE csapatába, és a török edzővel szeretné megtalálni a közös hangot. Ebben azért már rutinos is lehet, hiszen három évet dolgozott a Vasas görög edzőjével. Fontosnak tartja továbbá, hogy a lehető legtöbbet tudjon egyénileg fejlődni és így csapat hasznára válni, s nem utolsó sorban szeretne több játéklehetőséget kapni az Extraligában.

Cili a szabadidejében is sokat foglakozik a röplabdával, a brazil GABI-t például nagyon sokszor megnézi, játékstílusa egyfajta példaképképent jelenik meg számára. Ha viszont nincs röplabda, akkor egy-egy jó könyv, vagy a barátok mindig hoznak feltöltődést, támogatást, de ugyanez igaz a sportos családra is. Motivációban is sokat segíti a biztos otthoni háttér, de a kiskori álmokra is építhet ha elakadás van benne.

Isten hozott nálunk CILI!

——————————————-