UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


ÚJRA A PÁLYÁN


Image


Zólyomi Rebeka nevét tavaly hiába kerestük, nem találtuk meg egyetlen csapatlistában sem.
A 196 cm magas center, egy év kihagyás után szerencsére idén visszatért, s teszi ezt a lila szurkolók legnagyobb örömére. Vele beszélgettünk nemrég. 

Tavalyi szezont kihagytad. Tudatos volt a döntés? Milyen okból történt?

  • Igen, tudatos volt a döntés, úgy éreztem, hogy belefáradtam ebbe az életmódba, mindenképp váltani szerettem volna, mert úgy éreztem a lelkemnek szüksége van a változásra, valamint az akkori környezetem sem volt már számomra inspiráló.

Hogy bírtad röplabda nélkül? 

  • Őszintén?

Csakis.

  • Nagyon jól. Volt időm programokat szervezni, a családommal, barátaimmal lenni.Amikor Bundi megkeresett eléggé meglepődtem. Sokáig gondolkodtam, de Ildivel nagyon rendesek voltak, hagytak nekem időt. Ezt az időszakot egyébként nem bántam, jó volt kicsit kívülről szemlélni az élsportot.

Miért döntöttél mégis a visszatérésen?

  • A visszatérés meg sem fordult a fejemben, de így az Újpesttől egy jó lehetőséget kaptam, valamint a számomra legfontosabb dolgokban is megegyezésre tudtunk jutni a klubbal. Úgy gondolom, hogy ez a kihagyás mindenképp előnyömre fog válni, mert egyfajta más látásmódot adott.

Mióta röplabdázol? 

  • Általános iskola 4. osztályban kezdtem, úgyhogy ha jól számolom akkor 17 éve.

Miért pont center lettél?

  • Átlóként kezdtem és nagyon nem akartam center lenni, aztán amikor a csapatból elment a center akaratom ellenére tettek át erre a posztra. Azóta megszerettem de akkor nagyon nem tetszett az ötlet viszont magas vagyok ami ennél a posztnál nagy előny.

Hogy érzed magad a liláknál?

  • Nagyon jól. Itt nyugalomban érzem magam, nagyon családias a légkör, élvezem az edzéseket.

-Milyen az idei csapat?

  • Nagyon jó kis csapat kezd kialakulni, tudunk egymásért küzdeni és mindenki segít mindenkinek amiben tud, összeségében jó érzéseim vannak velük kapcsolatban.

Az újrakezdés mindig nehéz, hol tartasz most?

  • Úgy gondolom, hogy a vissza szokás ebbe az életmódba egész könnyedén ment. Fizikailag jól érzem magam, mennek az edzések, persze nem vagyok még a régi, de nagyon sok segítséget kapok ahhoz, hogy a szezon kezdetére minél jobb formában lehessek újra.

Mit fogalmaztál meg magadban a szezon előtt célként?

  • Ha már visszatértem mindenképp szeretném 100%-osan oda tenni magam hogy mentálisan és technikailag is ugrásszerűen tudjak fejlődni, mert így fogok tudni a csapat építéséhez hozzájárulni.

Honnan merítesz motivációt?

  • Őszintén szólva  a legjobb motivációt mindig a Bibliából kapom, de nagyon hálás vagyok a biztató szavakért vagy a bölcs tanácsokért is.

Van mottód?

  • „Akik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!” Ésaiás 40:31

Két edzés közt mi kapcsol ki? Mivel telik a szabadidőd?

  • Van egy kiskutyám Higgi, vele szoktunk napközben sétálni, játszani. Mostanában sokat olvasok, tavaly elkezdtem zongorázni tanulni, illetve festeni is nagyon szeretek. Ha több időm van szeretek kirándulni, a családommal, barátaimmal találkozni.

A röplabdások közimerten nem szeretnek hosszabb távokat futni, te mégis rendszeresen futsz. Hogy-hogy?

  • Abban az egy évben, amíg nem játszottam ez volt a legkönnyebben elérhető mozgás forma, úgyhogy néha elmentem futni, ráadásul amerre lakom gyönyörű környezetben tehettem ezt meg, rengeteg elképesztő naplementét/napfelkeltét láthattam ezáltal. Aztán, amikor eldöntöttem, hogy vissza térek a csapatnál is először futó edzéseket kaptam, hogy az állóképességem fejlődjön. Addig nem is gondoltam, hogy mi van bennem futás terén, mert én csak futogattam, de ezek a tervszerű edzések kihoztak belőlem mindent, amit én nem mertem feszegetni, így még több motivációt adtak a későbbi futóedzésekhez is.

Várod már hogy újra meccsláz legyen, s beinduljon a bajnokság?

  • Igen, már nagyon várom, hogy újra pályán lehessek.

Mit üzensz a szurkolóknak?

  • Először is, hogy jöjjenek minél többen a meccsekre és érezzék jól magukat! Szeretném megkérni őket, hogy legyenek türelmesek a csapattal egy-egy rosszabb meccs esetén is, mert nagyon sokat dolgozunk azért, hogy minél jobb meccseket láthassanak, de van hogy ez nem mindig jön ki, hiszen mi is emberek vagyunk. Egy nagyon jó kis csapat van kialakulóban úgyhogy úgy gondolom, jó meccseket fogunk játszani, de leginkább a rosszabb napokon van szükségünk legjobban a szurkolók biztatása, mert érezzük, hogy nem vagyunk egyedül.

g.a.