UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


LEGYŐZTÜK A KAPOSVÁRT IS


Image

Tegnap este második mérkőzésünket játszottuk az Extraligában. Hazai pályán fogadtuk az utóbbi időszak mumusát, a Kaposvárt. Az elmúlt években nem sok babér termett ellenük, tavaly is mindkét bajnokin és a kupanegyeddöntőben is kikaptunk tőlük, két éve pedig az ötödik helyért csatáztunk amiből szintén ők kerültek ki győztesen. Az előző fordulóban ők is nyertek így a két jó erőkből álló alakulat parázs mérkőzést ígért.

Kezdőcsapatunk nem változott, a fehérvári mecccsen is kezdő Bagyinka Fanni, Emileta Racheva, Zólyomi Rebeka, Greisy Fine Martinez, Whitney James, Ambrosio Melani, és Baksa Panna névsor került a jegyzőkönyvbe.

A Bagyinka nyitásával kezdődő találkozó első pontját a vendég oldal szerezte amire gyorsan kettővel válaszoltuk. Azután viszont nehéz helyzetet okoztunk magunknak, nyitásfogadásunkban nagy gondok akadtak. Hiába haladtak a csapatok fej-fej mellett, 8-9-nél Whitney már a harmadik ászt kapta, s csak azért tudtunk lépést tartani ellenfelünkkel, mert ők ugyanannyi nyitást rontottak. A hibákat folytattuk támadásban is, 13-13-ig volt miért izgulnuk. Onnan viszont varázsütésre összekaptuk magunkat, és koncentrált játékkal főleg Martinez ponterős játékával 3-4 pontos előnyre tettünk szert amit meg is tartottunk a szett végéig, hiába volt feladó csere is a túloldalon. (25-21)

A folytatásban a túloldal változtatott, maradt Kotormán a feladó és a francia szélső is a cseresarokba került, helyette Godó lépett pályára. A második szett eleje ennek ellenére nagyon hasonlított az elsőre, fogadásunk azért feljavult főleg Jámbor Cili érkezésével, amiből eredményes támadásokat vezettünk. Most csak 7-7-ig ment az adok kapok, innen gyújtottuk be a rakétákat, főleg bolgár ütőnk segítségével elhúztunk 15-10-re. Összeszedetten játszottunk, jól védekeztünk és támadtunk. Az öt pontos különbséget végig meg is tartottuk, 20-15 után 25-20-szal zsebeltük be a második szettet.

A harmadik felvonásra a Kaposvár visszahozta a kezdő játékosait, s úgy látszott a pihenés jót is tett nekik, hiszen gyorsan el is húztak, egy ötössel. Persze ehhez kellett az hogy mi elvesztettük a koncentrációnk, és rengeteg hibát vétettünk. A túloldal védekezésben feljavult, és stablian meneteltek, jobban nyitottak mi pedig újra gondban voltunk a fogadásokkal. Martinez segítségével tartottuk a lépést, szinte mindent beütött amit felemeltünk neki. 10-16-nál török vezetőedzőnk már a második eligazítást tartotta, probálta felrázni a csapatot, ami részben sikerült is, de csak anyira hogy két pontra tudtuk megközelíteni a vendégeket. 19-21-nél még élt a remény arra hogy nem vesztünk ma este szettet, de a túloldalon a kanadai Fayad nem így gondolta, kétszer is a blokk között talált rést, majd egy blokkról kipattanó labdával a szettlabdát is kiharcolta, amit egy Grafort hosszúra ütött támadása le is zárt, 2-1 (20-25)

A vesztes szett igencsak felpaprikázta a lányokat, mert a negyedik felvonásban olyan koncentrált játékot produkáltunk amit öröm volt nézni. Minden játékelemben a legmagasabb polcról vettük le a megoldásokat, agresszíven nyitottuk, jól fogadtuk, kiválóan támadtunk és hatékonyan blokkoltuk. 10 percnyi játék után 12-4 állt a kijelzőn. A hengerlést egy sérülés törte csak meg, egy kivédekezett labdából liberónk Baksa Panni megsérült a térdén, le kellett vinni a pályáról. A kényszerű csere viszont nem törte meg a lendületet, 18-8-nál már közte tíz volt az állás. Tanulva a múlt heti mérkőzésből, a nagy előnybe most nem kényelmesedtünk be, és remek megoldásokkal magabiztosan tettük pontot a mérkőzés végére. második mérkőzéslabdánkat érvényesítve. (25-18)

Lépésről, lépésre, idei évünk kulcsmondata. A csapat ebben a szellemben szisztematikusan építkezik, és egy kicsivel jobban is játszottunk mint múlt héten. A számok is ezt támasztják alá, jobb fogadás és támadás. A győzelem önbizalmat ad, ami kell is hogy sikerrel vegyük az akadályokat. A jó alap megvan, de építkezni kell tovább. Sajnos egy láncszem kiesett, Baksa Panna személyében, de bízunk benne hogy mielőbbi fel fog épülni, és segíti tovább a csapatot, mert mindenkire szükség van! Jobbulást PANNI!!!!

Csapatunk 2024. október 21. hétfőn, 18:00 folytatja, amikor első idegenbeli mérkőzésen lépünk pályára Balatonfüreden. Hajrá LILÁK!

——————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————–

g.a