UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


GYŐZELEM A NYITÁNYON


Image

Két hónap felkészülés után, október első szombatján nekünk is elkezdődött a Extraliga 2024/25-ös szezonja. Csapatunk idénre teljesen átalakult, új játékosok, új vezetőedző, új stáb.  A csarnok, és  hangulat viszont maradt a régi, így közel félezer drukker előtt léphettünk pályára a MÁV ELŐRE csapata ellen. A felkészülés során már találkozott a két csapat, a székesfehérvári felkészülési torna első napján a szinte teljesen egybentartott  MÁV ELŐRE nyert ellenünk.

A budapesti szezonzitányon Alper Erdogus török vezetőedzőnk a Bagyinka Fanni, Emileta Racheva, Zólyomi Rebeka, Greisy Fine Martinez, Whitney James,  Ambrosio Melani, míg a libero poszton Baksa Pannát jelölte a pályára, a túloldalon a  tavalyi kezdőhatosban egyetlen változás történt csupán, csak a sérült Maya Dvoracek helyett a Kaposvárról igazolt Lavinia Maorano játszott áltó poszton.  

A szezon első labdamenetét Ambrosio Melani indította el, s gyorsan egy fehrvári ponttal végződött. Első saját pontunkat a következő labdamenetből Zolyomi szerezte. Ez az egy pont itt egy pont szoros játék agészen sokáig tartott, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. 11-11 után három vendég pont után a török mester időt kért, amivel 16-nál tudtuk csak utolérni ellenfelünket. Ehhez azért kellett Whitney ponterős játéka, és a kettős cserével pályára lépő Grafort remek megmozdulásai. Rendkívül kiélezett végjáték következet. 23-22.nél ugyan Finé előnyhöz juttatott bennünket, de a MÁV jutott előbb szettlabdához. Szerencsére hárítottuk, Finé bombájával, egy hálóba ütött labda után pedig szintén ő tett pontot az első szett végére. (26-24)

A második szettben még jobban összefort a csapat, és ellentmondás nem tűrően röplabdázott. Nyoma sem volt a szoros eredmény alakulásnak, a szett derekára már 5 pontos előnyt harcoltunk ki. Nyitásfogadásunk akadozott azért de Bagyinka jól irányított, rendre pontokkal zártuk támadásainkat. A túloldal változtatásra kényszerült, a tavaly még nálunk játszó Sziládi váltotta a horvát Markovicot. Racheva két ászt nyitott rá, amivel már 21-12-állt az eredményjelző, innen pedig már csak az volt a kérdés, megmarad-e a kilenc pontos előnyünk. Jelentem megmaradt. (25-16)

A harmadik játszáma ott folytatódott ahol abbamaradt a második. Rendkívül agresszívan játszottunk, bolgár szélső ütőn egymás után tízet nyitott, amivel 10-0-val el is húztunk. A lengyel edző mindkét idején túl volt amikor megcsináltál első pontjukat, pontosabban Racheva elrontotta a nyitás sorozatát. (10-1) A magabiztos előnnyel 17-8-ig elmentünk, azután viszont ráültünk az eredményre és kissé könnyelműen kezdtünk el játszani. Sorozatban jöttek a hibák, aminek Alper időkérése vetett véget, és ha nem is szép játékkal de magabiztosan nyertük meg a harmadik szettet is, s vele a mérkőzést.

Nyertünk, de jó ezt újra leírni. Egy egy játékelem még nagyon döcögöt, de a csapategység jól látszik, nem volt elveszett labda, megvolt a tűz a küzdés, ami eredményt is hozott. A debutálás tehát jól sikerült, van mire építkezni. Egyetlen lépést tettünk csak meg a hosszú úton. Folytatás 2024. október 12. szombat, 19:00 amikor a Kaposvárt fogadjuk az UTE Csarnokban. Legyünk akkor is legalább ennyien. Hajrá LILÁK!

——————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————–

g.a