UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


KÖRKAPCSOLÁS – Hogyan telik a nyár játékosainknál?


Image

Még tart a nyár, de augusztus 5-én elkezdi a felkészülést felnőtt csapatunk a 2024/25-ös Extraliga idényére. Játékosaink még a megérdemelt pihenőjüket töltik, mi pedig körbejártuk, kivel mi történt az elmúlt időszakban, s hogyan várják a szezont.

Ambrosio Melani Baksa Pannával karöltve épp hogy befejezték a szezont már mehettek is a felnőtt válogatottba, ahol rengeteg meccset játszottak, hiszen a Silver Ligában volt érdekelt a csapatunk. Mindketten bemutatkoztak a felnőtt válogatottban, Melani tétmeccsen is, játszott, sőt a kezdő center egyike lett, sőt látva a mérkőzéseket és megnézve a statisztikákat, szinte minden meccsen jól is játszott.

„A válogatottságot elvezem nagyon. Sajnos nem jutottunk döntőbe az Ezüst Ligával de nagyon jó meccseket játszottunk es a saját teljesítményemmel is elégedett voltam.” – kezdi a nyári beszámolókat Melani. „Az egy hónapos szünetben a kiadott kondi programok mellett kikapcsolódni is volt időm, jártam Londonban amit nagyon nagyon élveztem es teljesen bele szerettem a városba, aztán pedig Horvátországban Krk szigetén pihentem ki a fáradalmaimat, ahol abszolút feltöltődve kezdtem a válogatott felkészülés második részét, ahol ,már célirányosan az augusztusi EB selejtezőkre készülünk.”


Számomra az idei nyár tele volt kihívásokkal, idén először kaptam meg az első felnőtt válogatott meghívómat. – veszi át a szót a szintén a válogatottal készülő Baksa Panna, liberón. Május elején kezdődött az edzőtábor párhuzamosan az érettségivel így nehéz dolgom volt hogy össze tudjam egyeztetni a kettőt hogy jól teljesíthessek, az első etap végén következtek a szóbelik, majd egy kis pihenés amit Szegeden, Balatonon és Budapesten töltöttem a barátaim és a családom társaságában, múlthéten pedig újra itt vagyok a válogatott edzéseken. Nagy megtiszteltetés, hogy már ilyen fiatalon itt lehetek a felnőtt válogatott közegében és fejlődhetek, tanulhatok mind a játékosoktól, edzőktől egyaránt. – mondta Panna, akit egyébként nemrég megtudta fel is vették a Színművészeti Egyetemre, amihez szívből gratulálunk! „Nagyon várom a szezont, hiányzik már Újpest így jó lesz visszamenni és elkezdeni a munkát, úgy gondolom, hogy nagy dolgok várhatnak a csapatra az elkövetkező szezonban.

Liberótársa Dömsödi Tamara utánpótlás edzőnkkel Karóczi Szabolccsal alkotnak egy párt, közösen jártak Bulgáriában.
Várnában voltunk egy teljes hétre július végén. Nagyon jót pihentünk, bár már eléggé hiányzik a röplabda, ezért is jártam itt az UTE-nál strandröplabda edzésekre és indultam versenyen volt csapattársammal Németh Hannával, Szabolcs pedig az U18-as válogatottnál segédkezett a nyár elején az edzőtáborban. Nagyon motivált vagyok az új szezont illetően, mindent megakarok tenni, hogy a csapat segítségére legyek és együtt elérjük a kitűzött célokat. – mesélte Tamara a nyara történéseit.

Dani Laura a családjával járt Horvátországban ahol végre ki tudta pihenni a fáradalmait.
Sajnos a nyár többek között gyógytornáról és az önkénteskedésről szól, a röplabda így kimaradt az életelmből, ami már nagyon hiányzik. A gyermek és ifjúsági táborban töltött idő viszont óriási élmény számomra, a három hét marandandó emlék lesz.

Zólyomi Rebeka egészen aktív pihenést tudhat maga mögött,
„Július elejéig dolgoztam, szóval csak azóta van egy kis pihenőm. Voltam az Ultrabalaton futóversenyen biciklis kísérőnek aztán az ultra Tisza-Tó versenyen már én is futottam és csapatban körbe futottuk oda-vissza a tavat. Rendszeresen kondiztam, jártam a gyógytornászunkhoz Horváth Vicához és sokat futottam. Ezeken kívül meg élveztem, hogy kicsit azért több időm van a családommal lenni, meg a Vőlegényemmel tölteni az időt.

Whitney Jamesnek eléggé intenzívre sikerült a nyár. Amióta hazaért Kubába, Ő is a válogatottal van.
„Már két tornán vettem részt, amelyeken az egyiken bronzérmet szereztünk, és még hátra vannak a Pánamerikai Kupák, a felnőttekkel augusztusban az U23-asokkal szeptemberben, erre készülünk. – foglalta össze Whitney nyári programját, a jövő évre vonatkozóan pedig hozzátette: „Második szezonom lesz itt az UTE-ben, örülök, hogy újra a lilákat képviselhetem, Remélem, hogy az Extraliga és a Magyar Kupában tovább tudunk lépni, és legjobb négy közé jutunk, a tavalyi szezon eredményein. Jó stábunk van tapasztalt edzőkkel és a legjobb szurkolóink ​​vannak, biztos vagyok benne, hogy jó szezonunk lesz, alig várom, hogy kezdhessünk.