UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


CENTERPOSZTON SZERB LÉGIÓSUNK LESZ


Image

A belgrádi születésű Božica Marković centerposztra érkezik hozzánk a következő szezonban. A 187 cm magas középjátékost a román bajnokságból igazoltuk, de jó pár nagynevű szerb klubban is megfordult már korábban.

Božica több poszton bevethető játékos, bár junior kora óta centerként számítanak rá, az átló poszt is közel áll hozzá. A gyerekkori atlétikát és tornát cserélte fel erre a csodás sportágra, az OK BELGRÁD játékosaként kezdte meg karrierjét.

„Sokáig csak Szerbiában játszottam, egyre jobb csapatokban, A Crvena Zvezdában kétszer is voltam. Velük lettem szerb bajnok, kupagyőztes és szuperkupagyőztes is de játszottam Koreában is egy szezont. Tavalyi éven kalandos volt, három különböző csapatban is játszottam, az izraeli háború miatt. A szezon így vagy úgy de sikeres volt, Romániában harmadikok lettünk a Dinamo csapatával a kupában.” – emlékszik vissza új játékosunk eddigi karrierjére. Legnagyobb sikerének egyértelműen a 2022-ben a szerb válogatottal elért VNL (Volleyball Nations League) bronzérmet nevezte meg, de büszke arra is hogy nemrég röplabda edzőként szerzett diplomát.

Nekünk egyébként 2016 óta nem volt szerb légiósunk, abban az évben viszont három is akadt, feladó Kristina Češljar center Aleksandra Avramović és a szélső Nevena Iričanin alkotott megbonthatatlan hármast. Utóbbi később játékostársa is volt a Zrenjaninban, miután elment tőlünk.

„Nagyon szeretek nyerni, s úgy gondolom mindig a dolgok pozitív oldalát tudom megfogni. Abszolút versenymenőnek tartom magam, a végsőkig tud küzdeni a sikerért – vallja magáról legújabb igazolásunk, majd hozzátette: Korábban már dolgoztam Alperrel és nagyon jó tapasztalataim vannak róla, többek között ide is az Ő karaktere hozott. Tudom hogy az UTE egy nagy tradíciókkal rendelkező patinás egyesület így az is megtiszteltetés lesz számomra hogy itt játszhatok. Az Extraliga mezőnye pedig kemény, sok jó csapat és játékos van, de én készen állok küzdeni a klub céljaiért, ahol a legjobbamat adhatom a jó eredmények érdekében”

Markovic már túl van az idei pihenésen, Athénban és Montenegróban pihente ki a szezont, Olaszországban pedig röplabda táborban dolgozott, ahol nemrég végzett edzői tanulmányait is kamatoztatta. Hozzánk Belgrádból fog érkezni, ahol most a családjával pihen. Szabadidejében új helyeket szeret felfedezni, sokat olvas és kiemelt hobbija a társasjáték.

Üdv a klubban Božica!