UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


EGYENLÍTETTÜNK


Image

Fotók: Jani Martin

Az ötödik helyért folytatott második mérkőzésre hazai pályán került sor. Nem titkolt szándékunk volt az, hogy a párharcot kiegyenlítsük, az idegenbeli 3-2 után azonban nem gondoltunk, hogy egy könnyű győzelmet arathatunk.

A két mérkőzés között eltelt tizenegy nap, alatt vezetőedzőnk nagy sikert könyvelhetett el, az U18-as leány röplabda válogatottal ugyanis kijutott az olaszországi selejtezőtornán a nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Távollétében a játékosok és a stáb azonban gőzerővel dolgozott, és motiváltan vártuk a mai összecsapást.

Vezetőedzőnk, nem változtatott a lenti mérkőzésen, a Moreno, Milanova, Kilyénfalvi, Dani Laura, Whitney, és Amrosio kezdő hatost állította fel a pályára. Változást a túloldalt, sem láthattunk.

Lehengerlően kezdtük a mérkőzést, pár perc alatt előbb 6-1, majd 10-3-ra elhúztunk, majd 14-4-nél már a közte tizet is elértük, s mindezt úgy, hogy a FATUM 4 pontjából csak kettőt csinált meg a csapat. Minden játékelemben messze ellenfelünk fölött jártunk, jól fogadtuk, agresszívan nyitottunk, remekül blokkoltunk és nagyon hatékonyan támadtunk. Tízpontos előnyünk 19-9-nél kezdett el fogyni, kicsit bekényelmesedtünk a szettbe, és sorozatos hibáinkból felhoztuk a vendégeket. 19-13-nál jöttek is a nyugtató szavak időkérésünk alatt, veztőedzőnk szájából. Ambrosio blokkjával el is mozdultunk, majd pedig Milanova kapta hátára a csapatot előbb kettő, egy Moreno blokkot követően pedig újabb két ponttal át is vitt bennünket a következő szettbe. (25-17)

A második szettben agresszívabb Nyíregyháza jött fel a pályára, aminek eredménye egy aprócska három pontos előnyben bontakozott ki. (3-6) Kocicot ugyan jól tartottuk de egykori játékosunk Carabali támadásai ellen nem találtuk az ellenszert, ráadásul blokkban is jól zárt a kolumbiai. Aprócska pontokkal jöttünk feljebb, és két nyiregyi hiba után már 9-7 volt a javunkra. A Fatumot viszont most nem volt olyan könnyű lerázni, szépen tapadtak ránk, egy pont itt, egy pont ott forgatókönyv szerint haladtak a csapatok. Dani Laurát Kindelan váltotta, aki bokasérülését maga mögött hagyva, hibátlanul szállt be, két labdaérintése ugyanannyi pontot hozott. 18-18-ig ment az adok kapok, innen viszont nagyon ráléptünk a gázra mert már több pontot nem is engedtünk a fehér mezeseknek. Kindelan blokkja a szettlabdát, Moreno ásza pedig a szettet jelentette. (25-18)

A harmadik szettre ellenfelünk változtatott, a nyitásfogadás stabilizálásra ékét külföldi szélső ütővel állt fel, így Carabali és Szabó Lili kimaradt, eladva így a jó blokk és a centertámadásokat. A változás érdemben azonban nemigen hozott változást a meccs képén, mi továbbra is uraltuk azt. Moreno remekül mozgatta a csapatot, és bátran vállalkozott is, ütőink előtt pedig sokszor már nem tornyosult dupla blokk. 13-7-nél már tetemes előnyt láthattunk, amit gyakorlatilag a szett végéig meg is tartottunk. Hiába próbálkozott ellnfelünk lengyel edzője Chylinski bármilyen felállásba variálni, a lányok ezúttal lehengerlően játszottak, és megérdemelten arattunk három szettes győzelmet.

Kiegyenlítettünk. Viszonylag könnyedén. A párharc állása így 1-1. A számok mutatják, ma minden játékelemben sokkal jobbak voltunk. Remekül tartottuk a pontgyárosukat Kocicot, jó védekezéseinknek köszönhetően a visszatámadásaink is ültek, nem beszélve az agresszív nyitásainkról és a jó blokkmunkánkról, és fogadásunkról. Hátra viszont még nem dőlhetünk, ráadásul épphogy eltelik két nap és pénteken 18:00-tól már Nyíregyházán lesz jelenésünk. Van még mit tenni a szezonban, és szeretnénk itthon hétfőn lezárni a párharcot. Mert itthon eddig egyetlen szettet vesztettünk a rájátszásban….Hajrá LILÁK!

………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………………..……………………………..…………………

2024.04.17. Budapest, UTE Csarnok

UTE – FATUM-NYÍREGYHÁZA – 3-0 (25-17, 25-18, 25-19)
Pontszerzőink: Milanova 14, Whitney 15, Ambrosio 8, Dani Laura 4, Moreno 11, Kilyénfalvi 3, Kindelan 6

Összeállítás, jegyzőkönyv itt teljes statisztika  itt