UTE Röplabda

10-szeres Magyar Bajnok

1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1970, 1986, 1987, 1990

12-szeres Magyar Kupa-győztes

1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1974, 1975, 1984, 1986, 1987


JAVULÓ JÁTÉK, DE A BÉKÉSCSABA ELVITTE A PONTOKAT


Image

December 30-án fogadtuk a Békéscsabát. Szép számú nézőközönség gyűlt össze az év utolsó mérkőzésére.

Idegesen kezdtek a csapatok, hiszen pár perc alatt úgy alakult 3-2-re az állás, hogy minden pont csak hibából született. Szerencsére a szériát Kindelan megtörte, amivel el is indult a pontgyártásunk, Amaral támadásból, Sziládi nyitásból, Ambrosio szintén támadásból szerezett pontot, így majdnem tetemesre növeltük az előnyünket. (10-6). Ellenfelünk feljavuló blokkmunkája, és a visszatérő hibázási hajlamunk sajnos elolvasztotta előnyünket, a szett derekén egalizált a BRSE. Egészen 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, már már borítékolható volt egy izgalmas végjáték, de szerencsére a lila lányaink nem így gondolták, így jó ritmusban röplabdázva, szorgalmasan gyűjtött pontokkal, állva hagytuk ellenfelünket. köszönhetően jó nyitásainknak. (22:16) A túloldalon jöttek a cserék, majdnem mindenki pályára lépett, de ez nem zavart meg bennünket, nem engedtünk ki, ezért nagy előnnyel lezártuk a szettet. (25-18)

A második szett szerencsére ott folytatódott ahol az előző abbamaradt, Továbbra is domináltunk, fogadásunk egészen magas volt, amiből remek támadásokat vezettünk. Ellenfelünk igencsak felforgatott állásban jött fel. A korábbi szélső ütő beállt áltóba, Glembóczki pedig pályára került, a védekezést pedig Molcsányi erősítette fel. Tóth Gábornak már 3-0-nál mondanivalója akadt a túloldalon. Az időkérés nem sokat segített, 9-6-nál jöhetett a második. Nyitásban nem voltunk elég agresszívak, és támadásainkat is jól kivédekezte ellenfelünk, ráadásul a blokkmunkájuk tovább javult, ezért 14-12-re fel is jöttek. A mérkőzés leghosszabb labdamenetével pedig már csak egy pont maradt ötpontos előnyünkből. Fordítás azonban nem lett, sőt mi húztunk el 18-14-re Sziládi okos pontjaival és Ambrosio blokkjával. A túloldalon kettős csere forgatta tovább a csapatot. Bejött Kotormán, és visszajött a kezdő átló Stephanenko is. A csere igencsak jónak bizonyult, a stabil védekezéshez Stephanenko hiba nélkül játszott tovább, 20-20-ig tartottuk a lépést, de a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, Amaral nem tudta átütni a magas blokkokat, egy birói tévedés is minket súlytott, Kindelan hálót ütött, így visszaköszönt korábbi gyengeségünk, hibáinkkal naggyá tettük ellenfelünket, és tálcán adtuk át az egyenlítést….(21-25)

A harmadik szettre sajnos láthatóan bennünk maradt az előző sikertelensége, 2-6-nál már eligazítást kellett kérni, az olló pedig nemhogy szűkült, hanem tovább nyílt. A BRSE rendkívül stabil játékot hozott, (az egész szettben csak két hibájuk volt) amivel nemigen tudtunk mint kezdeni. Kettős cserével frissítettünk, bejött Dani Laura és Boskó Ági. 2-9-.nél más második időkérésünket égettük el, de a játék képe nem sokat változott, minden harmadik csabai pontra tudtunk egyet válaszolni, hiába fogadtunk jól, támadásainkat sorra kivédekezték, s a visszatámadásokból pontokat termeltek. 4-14-nél már 10 pontot számolhattunk közte. Whitney bejött, amivel tartottuk a lépést, Dani Laura pontjai és az egész mérkőzésen jól védekező Baksa Panni mezőnymunkája is sokat jelentettek a felzárkózásban, de közelíteni nemigen tudtunk, így nagy különbséggel vezetéshez jutottak a viharsarkiak. (14-25)

A negyedik szettben reménykedtünk a jobb folytatásban, ami így is volt a szett elején, de csupán csak 4-4-ig tartottuk a lépést. A BRSE megint magasabb fokozatra kapcsolt, a szett lefutása kisértetiesen hasonlított az előzőre, minden 3-ig pontra tudtunk egyel válaszolni, így pillanatok alatt 5-11,. 6-14, és 8-19 állt a kijelzőn. A játék minden elemében elfogytunk, Horváth András hiába forgatta a csapatot, nem sikerült közelebb kerülnünk. 8-19-nél egy szerencsétlen blokk után ellenfelünk 7-es játékosa Strumilo megsérült (Ezúton is jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk neki!) ami kicsit megfogta ellenfelünket. feljebb tudtunk zárkózni, de a békéscsabai győzelmet nem sikerült elkerülni. (17-25)

Ismét egy tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. A koncentrációt ki kell tolni, hiszen másfél szett nemigen elég főleg ilyen erős ellenféllel szemben. Mind nyitásban mind támadásban folyamatos agresszivitás kell, A kritikus pillanatokban jól kell dönteni, hiszen ha második szettben 18-14-nél sikerült az előnyt megtartani, a támadásból szerzett pontokkal akkor minden bizonnyal megtörni látszó ellenfelünket tovább taszítottuk volna a lejtőn, és a mérkőzés kimenetele nem lett volna ilyen sima a javukra. A hibák még mindig nagy számban vannak jelen, ezeken is dolgoznunk kell a jövő évben, az viszont bizakodásra ad okot, hogy ismét lett tartása a csapatnak, a részsikerekből építkezni kell tovább hiszen rengeteg mérkőzés vár még ránk, és ha ilyen keményen dolgozunk mint ebben az évben, akkor a siker sem fog elmaradni az új évben.
Boldog Új Évet minden kedves Olvasóknak!

…………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………………..……………………………..…………………

2023.12.30. Budapest, UTE CSARNOK

UTE – BRSE 1-3 (25-18, 22-25, 14-25, 17-25)
Pontszerzőink: Ambrosio, Kindelan 13-13, Amaral 10, Sziládi, Whitney 6-6, Moreno 4, Kilyénfalvi. Dani 5-5 , Zólyomi 1

Összeállítás, jegyzőkönyv itt   , teljes statisztika itt