Történetünk

... és elérkezett a 2013/2014-es szezon!

Az UTE és ÚCSDSE együttműködési szerződést írt alá, miszerint az összes utánpótlás korú játékos, az UTE-ban folytatja tovább sportbéli tevékenységét, az ÚCSDSE megmarad tömegsport bázisnak.

Mivel az UTE-nak nincs fiú röplabda szakosztálya, ezért őket nem tudta átvenni, de nem maradtak csapat nélkül, mert a Pénzügyőr tárt karokkal fogadta őket. A mostani kezdő fiúk, továbbra is az ÚCSDSE keretein belül tanulhatják meg a röplabdázás alapjait.

A lányok nagy örömmel csatlakoztak az UTE családhoz, hisz eddig is lila vér csordogált az ereikben.

HAJRÁ UTE, HAJRÁ LILÁK!
 


Archív

A káposztásmegyeri lakótelepen található Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnáziumban már régóta tervezték egy iskolai diáksportkör létrehozását.

Az iskolában működik ugyan egy színvonalas floorball csapat, de ott főleg fiúkat oktatnak. Ez az elképzelés találkozott Horváth Kristóf budapesti testnevelő tanár, edző ötletével, aki egy tervszerűen működő, előzetesen egyeztetett tematikán alapuló leány röplabdaoktatás elindításán munkálkodott.

Tóth Árpádnét, az iskola igazgatóhelyettesét megkeresve terveivel, támogatóra lelt, így együtt kezdték meg az előkészületeket. A IV. kerület patinás röplabda szakosztálya, az UTE Volley eközben úgy döntött, hogy megszűnteti az addig is háttérbe szoruló, ám szépreményű, országosan is elismert és eredményes mini korosztályát. Ezek a gyermekek és edzőnőjük, Herr Zsuzsanna eddig is az iskolában készültek, így a szülők támogatásával csatlakoztak az időközben megalakuló Újpesti Csokonai DSE- hez, amelynek jelenleg egyetlen szakosztályát alkotják és augusztus óta a lila-fehér helyett a lila-fekete színeket képviselik. A DSE első hivatalos programja egy 2010. július eleji röplabda tábor volt a Balaton parti Sóstón, ahol Tóth Árpádné és Horváth Kristóf vezetésével gyakoroltak és nyaraltak a jelenlévők.

A 2010/2011- es tanévben és röplabdaszezonban is sok sportesemény vár a lányokra: a Budapest- bajnokságban szupermini, kismini, mini és gyermek korosztályban, az Országos Mini Bajnokságban és különböző hétvégi tornákon is részt vesz a Csokonai DSE. Az edzéseket jelenleg Herr Zsuzsanna (Nagy Lászlóné), Horváth Kristóf vezetésével, Mihály László segítségével végzik a csoportok a Csokonai Gimnáziumban, illetve Kohod Andrea igazgatónőnek köszönhetően az újpesti Bajza József Általános Iskolában.