Yoanna Atanasova is az Újpest csapatának fedélzetén

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. augusztus 10. - 16:45

U16-os Európa-bajnoki bronzérmes négyes ütővel, Yoanna Atanasovával erősödött felnőtt csapatunk kerete. A 18 éves tehetség sok más kiemelkedő eredménye mellett az U19-es válogatottal a Világbajnokságon is részt vett, valamint nemzeti együttesével az U17-es Európa-bajnokságon a 4. helyezést érte el.

Yoannát megkérdeztük arról, hogy miért döntött az Újpest csapata mellett, többek között azt is elmesélte nekünk a kiváló röplabdázó, hogy a szülei hogyan fogadták a döntését a csapatváltással kapcsolatban.

U. V. Miért döntöttél úgy, hogy Budapesten, az UTE csapatában folytatod tovább a sportolói karrieredet?

Y. A. Azért döntöttem, úgy, hogy Budapestre jövök röplabdázni az UTE csapatába, mert úgy gondolom, hogy ez a megkeresés egy nagy lehetőség a számomra, és nagyon remélem, hogy sokat fogok tudni fejlődni ebben a csapatban. Várom már a szezon kezdetét, és azt is, hogy megismerkedjek a lányokkal és a szakmai stábbal.

U. V. Mi a véleményed a magyar bajnokságról?

Y. A. Az utóbbi évek alapján úgy érzem a magyar bajnokság sokat lépett előre nemzetközi szinten is, éppen ezért egy remek fejlődési lehetőség számomra, hogy Magyarországon mérettethetem meg magamat.

U. V. Milyen célokkal fogod megkezdeni a 2021/22-es szezont?

Y. A. Erre a szezonra azt a célt tűztem ki magam elé, hogy magas színvonalú röplabdázással tudjam segíteni a csapat munkáját. Ám legelőször legyünk egészségesek, ez a legfontosabb.

U. V. Mit szólt hozzá a családod, amikor megtudták, hogy Budapesten kaptál egy nagyszerű lehetőséget?

Y. A. A szüleim mindig a legjobb tanácsokkal látnak el. Ez most sem volt másképp, támogattak a döntésemben, hogy Újpestre jöjjek játszani.

U. V. Tudsz valamit esetleg a magyar kultúráról?

Y. A. Őszintén szólva nem tudok sokat a magyar kultúráról, de az elkövetkezendő időben azon leszek, hogy minél jobban megismerjem.

U. V. Mit szoktál csinálni a szabadidődben?

Y. A. A szabadidőmben a barátimmal és a családommal szeretek programokat csinálni, illetve zenét szoktam hallgatni, és filmeket is imádok nézni.

U. V. Milyen volt a nyári szünetedet?

Y. A. Ez egy csodás, élményekben gazdag nyár volt számomra, amiért hálás vagyok.

 

Sok sikert kívánunk Yoannának, és alig várjuk, hogy lila-fehér színekben láthassuk őt játszani.

Hajrá Újpest!

 

Készítette: Kovács Lilla