Szatmári Júlia az Újpestben folytatja!

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. szeptember 29. - 20:00

Újabb utánpótlás válogatott tehetséggel erősítettünk. Az U18-as magyar válogatott kiváló center játékosa a válogatott táborok révén már dolgozott együtt klubunk vezetőedzőjével, Horváth Andrással. Így nem lesznek ismeretlenek a szegedi származású fiatal röplabdázó számára a vezetőedző elvárásai.

Amennyiben meg szeretnétek jobban ismerni fiatal kiválóságunkat, érdemes lesz elolvasnotok a vele készült interjút.

U. V. Mióta röplabdázol?

Sz. J. Kiskoromban több sportot is kipróbáltam, amíg végül 2013 szeptemberében eljutottam az első röplabda edzésemre, és azonnal beleszerettem ebbe a sportba.

U. V. Mit jelent számodra ez a sport?

Sz. J. Nagyon sokat jelent nekem ez a sport, mivel régóta szerves részét képezi az életemnek klubszinten és utánpótlás válogatott szinten is, így a legtöbb szabadidőmet is edzőtáborokban töltöm, nehéz lenne elképzelni az életem nélküle.

U. V. Hogyan fogadtad az Újpest megkeresését? A szüleid mit szóltak a hírhez, hogy Budapestre költözöl?

Sz. J. Hatalmas megtiszteltetésként ért, amikor megtudtam, hogy az Újpest azt szeretné, hogy jövőre mind az utánpótlást, mind a felnőtt csapatot, életkoromtól függetlenül erősítsem, nagyon nagy előrelépés ez számomra. A szüleim nagyon támogatóak voltak, még a döntésem előtt leszögezték, hogy bármelyik csapatot is választom, teljes mértékben támogatni fognak. Mindkét bátyám élt már Budapesten korábban, így nem volt teljesen idegen a kialakult helyzet.

U. V. Hogy tetszik eddig a főváros, mekkora váltást jelent számodra Szegedhez képest?

Sz. J. Én személy szerint nagyon szeretem Szegedet, imádom, hogy nem túl nagy város, de mindig van benne pörgés. A fővároshoz még azért hozzá kell szoknom, főleg a nagyobb távolságokra gondolok a városon belül is, de egyébként eddig nagyon tetszik.

U. V. Miket tartasz a saját posztodon az erősségeidnek?

Sz. J. A saját posztomon talán a súlypontemelkedésemet hangsúlyoznám ki, ami centerként mind a blokkoknál, mind a gyors támadásoknál előny lehet a számomra.

U. V. Milyen hosszútávú céljaid vannak a röplabdás karrieredben?

Sz. J. Szeretnék hosszútávon minél magasabb szintre eljutni a karrieremben, de most mindenképpen arra koncentrálok, hogy minél többet fejlődjek, és majd meglátjuk, hogy ez hová fog vezetni a későbbiekben.

U. V. Hogy érzed magad a csapatban?

Sz. J. Nagyon jól érzem magam a csapatban, a stáb és a lányok is nagyon kedvesen fogadtak.

U. V. A röplabdázás után milyen terveid vannak?

Sz. J. Mivel a gimnáziumban még csak a 11. osztályt kezdem, konkrét célkitűzésim nincsenek, de mindenképpen szeretnék majd továbbtanulni, valószínűleg valamilyen gazdasági szakirányon.

U. V. Ha éppen nem edzel, akkor mit szoktál csinálni a szabadidődben?

Sz. J. Nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, és sorozatokat, filmeket nézni, valamint otthon a barátaimmal, a családommal és a háziállatainkkal tölteni az időt.

 

Sok sikert kívánunk Julcsinak, aki tegnap töltötte be a 17. életévét. Sok boldog szülinapot kívánunk neki!

Hajrá UTE!

 

Készítette: Kovács Lilla