Simán vitte el a három pontot a Nyíregyháza

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. január 27. - 12:45

Szombat este a Fatum Nyíregyháza csapatát fogadtuk az Exraliga második körének, utolsó előtti mérkőzésén. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, nehéz lesz győzni, de végül a vártnál simábban alakult a meccs.

A Vasas elleni kettő meccsből kiindulva mindenki úgy gondolta, hogy most is ugyanolyan tűzzel, lendülettel lépnek pályára a lányok, mint tették korábban. A tűz és a lendület nem is volt gond, de valami mégis hibázott.
Az egész mérkőzésen nagyjából háromszor vezettünk, az első ilyen állás a kezdésnél volt, mikor mi szereztük az első pontot. Viszont onnantól kezdve a nyírségiek zsinorban 5 pontot gyűjtöttek, ami időkérésre is sarkallta Kántor Sándort. Ezután megnyugodtak a lányok és el is kezdtük megközelíteni a nyíregyházát, de 3-4 pontnál nem tudtunk közelebb kerülni. 16-21-nél második idejét is kikérte vezetőedzőnk, illetve cserékkel is próbálkozott, de sajnos nem sikerült semmi, így 17-25-el a Fatumé lett az első szett.

A második játék ott folytatódott, ahol a szünet előtt jártak a csapatok. 10-10-nél egy kicsit kiengedtek a vendégek és a vezetést is meg tudtuk szerezni, 12-11, amire rögtön időkéréssel reagált a vendégek szakvezetője, majd 16-14-nél ismét megtörte a játékot. A második pihenő után ismát egy hosszabb szériát nyertek a vendégek, így 17-20nál a második időnket is kikérte vezetőedzőnk. Sajnos minket nem tudott újra lendületbe hozni a rövid szünet, a vendégek 20-25-re a második szettet is hozták. A játék képe alapján úgy tűnt, hogy sima lesz a mérkőzés, a 2-0 nagy előny egy Nyíregyháza kezében.

A harmadik játékban ismét elhúztak a vendégek, 1-4, de a mieink talpra álltak és 4-4-re egyenlítettek, majd fej - fej mellett haladtak 10-10-ig. Innen viszont a Fatum ismét magasabb fordulatra kapcsolt és folyamatosan növelve, illetva a standard 4 pontos előnyét megtartva végül 21-25-re megnyerte a játékot és egyben a mérkőzést is.

Voltak szép labdamenetek, ügyes megoldások a mi oldalunkon is, harcoltak is a lányok, ahogy tudtak, de ezen az estén ez ennyire volt elég. Szerdán jön a következő nagyon fontos mérkőzés, most már arra kell 100%-ban koncentrálni. Sérülések, betegségek is nehezítették a csapat életét, így kicsit hektikusabban telt a hét, mint reméltük.
De menni kell tovább, szerdán magyar kupa visszavágó a Vasas ellen, ahol is a tét a döntőbe jutás, szombaton pedig Szombathelyre látogat a csapat.

Kántor Sándor mondta el a véleményét a látottakról:
UV: Múlt héten azt mondtad, hogy úgy jöttünk ki a pályára, hogy verhető a Vasas. Most a Nyíregyháza ellen nem így léptek pályára a lányok?
KS: Azt kell mondjam, hogy nem voltunk teljesen felkészülve a Nyíregyházára, akik egy olyan játékot játszanak, ami nekünk nem fekszik.Gyors játék, a szélsőik azonnal a tempó labdákra ráütnek, ez egy agresszív játék a részükről. A saját játékunkra meg azt mondanám, hogy ami nagyon nem ment ma, az a nyitás. Nagyon sok hiba volt a mai mérkpzésen is. Illetve azt hozzáteszem, hogy a csapatot a szerdai meccsre próbáljuk "élesíteni", hogy szerdán itthon a Vasast legyőzzük és döntőzhessünk a kupában.
UV: Akkor az elsmúlt héten a bajnokira is készültetek, de inkább már a kupameccs volt fókuszban?
KS: Igen, mert míg a Nyíregyházának fontos volt, hogy első helyen maradjon, mi már nem tudtunk volna előrelépni a bajnokság ezen szakaszának végén. Így ötödik helyről megyünk neki a harmadik körnek, ami viszont teljesen nyílt lesz ismét. Persze nem szabad lemaradnunk a negyedik helytől se.
UV: Ugye múlt héten szinte minden bejött a mérkőzésen, amit a lányok csináltak, most mindennek az ellenkezője történt, ha lehet ilyen hasonlattal élni, még a labda is kifelé pattant a kapuufáról. Ezen így túl tudnak majd lépni a lányok szerdáig?
KS: Én azt mondom, hogy ezt a meccset most gyorsan el kell felejteni, szerintem idén most voltunk a legrosszabb formánkban és most 100%-osan koncentrálni kell a szerdai mérkőzésre, de nem szabad görcsössé válnunk. Felszabadult játékot, stabil alapjátékot kell tudnunk most is hozni és ha ez megvan, akkor ugyanolyan élvezetes röplabdát fogunk látni, mint múlt héten.

Legyen így! Mindenesetre szerdán érkezik a Vasas, este 19:00 órától! Szurkoljunk a lányoknak, hogy sikerüljön a továbbjutás!

Hajrá LILÁK!!!