Rehabilitaciós trénerrel is erősitünk

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. augusztus 06. - 09:15

Juhasz Petra visszatért a lila- fehér szinekhez, igaz most a "másik oldalra"!

UV: Hogyan is alakult ki a kapcsolat a röplabdával? Mesélnél kicsit magadról, a pályafutásodról?
JP: Általános iskolában, Botos Ferencné segítségével ismerkedhettem meg a röplabdával. Nagyon hamar a szívemhez nőtt ez a sport, Ő pedig tanácsolta, hogy végezzem komolyabb szinten, így az akkor még ADRC-ben folytattam pályafutásom, de szerepeltem gödöllői, palotai és lila-fehér színekben is. Végül egy 9-10 év versenyszerű röplabdázás után fitnesz edzői alapképzésre iratkoztam, amit 2016 elejére sikeresen teljesítettem. Azóta is töretlen lelkesedéssel tanulok, végzem a munkám. Jelenleg egy fitneszteremben tartok személyi edzéseket és csoportos órákat, emellett pedig az UTE röplabdásainak késői rehabilitációjával foglalkozom, illetve dolgozom utánpótláskorú válogatott röplabda játékosokkal is. 

UV: Miért hagytad abba a röplabdát?
JP: Az utolsó évben, már nem űztem olyan komoly szinten a sportot, már nem voltam annyira motivált. A döntésemben szerepet játszott az is, hogy elkezdtem a fitnesz iskolát és szerettem volna minden erőmet abba fektetni, 100%-os mértékben arra koncentrálni. Tehát döntöttem. Visszatekintve örülök, hogy életem része volt a sport, mert nagyon sokat köszönhetek ennek. Viszont úgy érzem, jó döntést hoztam akkor, mert a mai napig is imádom és élvezem azt, amit csinálok.  

UV: Jelenleg milyen feladatokat látsz el a csapatok, illetve melyik csapatok körül?
JP: A mini, gyerek, serdülő és junior korosztállyal foglalkozom Selmeczi Zsuzsi és Nagy Juli csapatainál. Rehabilitációs trénerként dolgozom a klubnál. Feladataim közé tartozik, például egy sérült sportoló visszavezetése az edzésfolyamatba a rehabilitáció késői fázisa során. Emellett tartásmegfigyelést, mozgáselemzéseket is hajtok végre, mely során fény derülhet bizonyos hiányosságokra, problémákra, amiket különböző gyakorlatokkal igyekszek orvosolni, hogy az ebből adódó sérülések, fájdalmak esélyét csökkentsem. 

UV: Ha jól tudom itt nevelkedtél az Újpestben. Milyen visszatérni a klubba? Terveid között szerepelt, hogy edzőként fogsz dolgozni itt?
JP: Így van, itt is játszottam. Sokszor furcsa, de egyben jó érzés, hisz egykori edzőim, ma már munkatársaim. Egyébként a legelső nyári válogatott tábor után, ahol edzőként dolgoztam, arra gondoltam, milyen jó lenne, ha a szezon elején, legalább 1 klub megkeresne és munkát ajánlana számomra. Nem titok, de sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne az UTE röplabdásaival dolgozni. Végül néhány nappal később, klubunk szakosztályvezetője, Ancsin Ildikó keresett telefonon munkaügyben. Bevonzottam!

UV: Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
JP: Több tervem is van. A klubot illetően szeretnék erőnléti edzőként is itt dolgozni, nem ,,csak” rehabilitációs trénerként.  Sokat tanulok a témában, szeretném alkalmazni a gyakorlatban is azokat. Az utánpótlás pedig egyre jobban a szívügyem. Szeretnék számukra megfelelő alapokat teremteni, mozgásokat tanítani, ezáltal növelni az esélyüket a hosszabb távú, stabilabb pályafutásra.  

Sok sikert Újpesten! Hajrá Lilák!