Nem sikerült a rajt

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. október 13. - 11:15

Tegnap Kaposváron kezdte meg a szezont csapatunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mind a rajt, mind pedig amiatt, hogy az Extraliga egyik újoncához utazunk, akik igencsak megerősödtek a nyáron és hazai pályán mindenképpen bizonyítani szerettek volna.

Természetesen a mieink is kemény munkával készültek a rajtra és a mérkőzés előtt még egy új játékos szerződésére is pont került. Danijela Nikic érkezett a csapathoz, aki rögtön lehetőséget is kapott Kántor Sándortól és egyből 10 ponttal járult hozzá a csapat teljesítményéhez.

Az első szettben még mind a kettő csapat kicsit idegesen játszott, próbált belemelegedni a mérkőzésbe. A hazaiak végig 1-2 ponttal vezettek, majd elléptek a mieinktől 16-12-re és innen nem engedték ki a kezükből a szettet, 25-19-re megnyerték az elsőt.

A második szettben ez úgy tűnt, hogy nem visszafogta a lányokat, hanem inkább feltüzelte, mert 0-3-al nyitottak és folyamatosan hagyták állva a hazaiakat. Petra Kojdoba volt aki a hátára vette a csapatot, egymás után szerezte a pontokat és ettől a csapat is szárnyra kapott. A Kaposvár csak megközelíteni tudta a mieinket és végül 16-25-el kiegyenlítettük a mérkőzés állását.

A harmadik szettben bíztunk abban, hogy a lányok ott folytatják, ahol abbahagyták, ami a játszma közepéig úgy tűnt így is van, de itt ismét hullámvölgybe kerültek, amit a hazaiak kegyetlenül kihasználtak, megint csak az eredmény után futottunk. Végül a 25-20-as eredménynek a somogyiak örülhettek.

A negyedik szett rémálomszerűen kezdődött. Tálas Zsuzsa nyitásával, sőt, maratoni nyitássorozatával a hazaiak 10-0-ra elléptek. Kántor Sándor ez idő alatt el is használta mind a 2 időkérését, de csak ezután sikerült a lányoknak magukhoz térniük. Megrázták magukat és elkezdték ledolgozni a hátrányukat, ami arra volt elég, hogy 3 pontra is megközelítették riválisukat. Viszont ez nagyon sokat vett ki belőlük mind fejben, mind fizikálisan, így beérni nem sikerült a kaposváriakat. Végül, a kezdetek után, szorosnak tűnő 4.szett végeredménye 25-19. Ezzel a hazaiak megnyerték a mérkőzést.

1.MCM- Diamant Kaposvár- UTE: 3-1
UTE: Melis Ece Yurtsever, Valerin De La Cruz Carabali, Lacombe Zsófia, Petra Kojdoba, Danijela Nikic, Bagyinka Fanni
Csere: Maurer Katalin, Nagy Viktória, Ancsin Kitti, Dayami Sanchez Savón 

Csapatunk legjobbját, a 27 pontot szerző cseh légiós, Petra Kojdobát kérdeztük a mérkőzés után:
”Úgy érzem az első szettben elég idegesen játszottunk, de utána belelendültünk a játékba, viszont valami hiányzott, sajnos nem tudom mi. Ami dühítő, mert a mérkőzésnek voltak olyan szakaszai, amikor jól játszottunk, de aztán valami megakasztott minket. Sok munka van még előttünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, sokat segített a csapatnak.”

Kántor Sándor így látta a mérkőzést:
”Sajnos nem sikerült azt a játékot játszanunk, amit szerettünk volna. Sok hibával játszottunk és amikor ezeket sikerült kijavítani, akkor alakult úgy a mérkőzés, ahogy terveztük. A taktikai nyomást nem bírtuk sokáig és azt kell mondjam, a mai estén magunkat vertük meg.”

Láthattunk szép megoldásokat, hogy a lányok képes küzdeni a labdáért, egymásért, a csapatért, viszont még sok a hullámvölgy egy meccsen belül, aminek a kezelésében javulni kell.
Bízunk a folytatásban és a csapatban, jövő héten, hazai pályán folytatódik a bajnokság.