Nem sikerült még a bravúr

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. december 01. - 11:30

Szombaton kora este az idei bajnokság nagyon erős újonca, az 1.MCM- Diamant Kaposvár csapata érkezett a Szilágyi utcába.Az utolsó bajnoki, majd Magyar Kupa mérkőzéseken látva a lányok teljesítményét, joggal bizakodtunk abban, hogy a kaposváriakat is meg tudjuk szorítani, sőt, a győzelem sem volot irracionális elvárás.

Az első szett elején már láthatta a közönség, hogy valóban egy szoros, kemény csatára számíthatunk és a lányok is odateszik magukat. Fej fej mellett menetelt a két csapat, egyikük sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, egészen a szett közepéig. Itt a mienk kicsit kiengedtek a feszített koncentrációból és máris 16-21-et mutatott a kijelző. Ezutén bár kemény munkával 22-23-ra megközelítették a vendégeket, egyenlíteni sem sikerült és végül 22-25-re nyerte az első szettet a Diamant.

A második játék szinte teljesen lemásolta az első szettet, a mienik ismét 13-15-ig tudták tartani a lépést, addig a legnagyobb különbség csak 2 pont volt a csapatok között. Itt viszont a Kaposvár minden lehetőséget kihasznál, mi egy kicsit megzuhantunk és egyszer csak 7 volt már a kettő között, 15-22. Mentek még a lányok, hogy a vége szebb legyen, de így is 18-25-ig bírtak visszakapaszkodni a lányok.

A harmadik szettre aztán belelendültek lányaink és ugyan az eleje a "szokásos" módon indult, 8-7től átvették a vezetést és a kezdeményezést, majd növelve előnyüket 23-15-re elhúztak és végül egy erős, jó játékkal 25-18-ra szépítettek, így összesítésben 1-2-re állt a mérkőzés.

A negyedik szettben sem változott semmit a játék képe, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Egyik sem tudott ellépni a másiktól, vagy ha igen, gyorsan újra egál lett. Talán a legkiegyensúlyozottabb szettet láthatta a közönség, egy kiélezett végjátékkal, ahol tényleg nüansznyi dolgok döntöttek a végkimenetelben, hogy öltözni mehetnek a csapatok, vagy egy ötödik szetten döntsék el a mérkőzést. Sajnos 24-24 után a Kaposvár szerzett 2 pontot, mellyel beállította a 24-26-os és az 1-3-as végeredményt.
Sajnos egy kicsit később találták meg a lányok a vendégek "ellenszerét", talán ha 2 ponttal tovább tart a szett, akkor a mi oldalunkra billen az a bizonyos mérleg. Sajnos nem így lett, így a Kaposvár tovább menetel, mi pedig továbbra is azon dolgozunk, hogy a csapat fixen tudja azt a játékot játszani, mellyel eredményesen tud szerepelni.

UTE- 1.MCM- Diamant Kaposvár: 1-3

Kántor Sándor így értékelt a mérkőzés után:
"Ismét saját magunkat sikerült megverni, amit nagyon sajnálok, mert ez a Kaposvár, ma verhető lett volna."

Idén még sok komoly mérkőzés vár a lányokra, első körben a szerdai Challenge kupa, majd a magyar kupa visszavágó a BRSE csapata ellen, akikkel aztán még egy bajnoki mérkőzés is vár ránk, közben pedig még a JÁszberény otthonába is elutazik a csapat. 
Reméljük a javuló játékot látva még sok örömben lesz része a szurkolóknak idén is!

Hajrá LILÁK!!!!