Nem sikerült a bravúr Nyíregyházán

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 15. - 15:15

A Női Extraliga 6.fordulójának csütörtöki játéknapján a Nyírségbe utazott a csapat, a jelenleg 5 mérkőzésből öt győzelemmel álló Fatum Nyíregyháza csapatához. A hazaiak holtversenyben vezetik a tabellát, ráadásul egy mmérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második helyen álló Kaposvár. 
Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés, sőt a Vasas elleni látott játék kimondottan bizakodásra adott okot. Kántor Sándor meg is erősítette a mérkőzés előtt, hogy ha azt a játékot tudják hozni, mint az előző fordulban, akkor lehet keresnivaló a listavezető otthonában is.

Aztán ahogy elkezdődött a mérkőzés, sajnos be kellett látni, hogy a Nyíregyháza egy nagyon erős csapat, agresszív játékkal, aminek a ritmusát nem tudta felvenni csapatunk.
Már az első szett-től kezdve irányította a játékot a hazai csapat, gyorsan előnyre tett szert, melyet végig megtartott, sőt növel is. Az első szett legagyobb különbsége 14 pont volt a kettő csapat között, a vége 25-14 lett.
A második játékban kicsit jobban megnehezítettük a Nyírségiek dolgát, de sajnos előnyt nem tudtunk szerezni, csak közelebb kerülni a Fatumhoz, a szett végeredménye: 25-20.
A harmadik szett ott folytatódott, ahol az előzőek abbamaradtak, sajnos kivette a lányok erejét, hogy folyamatos hátrányban voltak és próbálták felvenni az ellenfél ritmusát. A vége 25-16 lett, ezzel 3-0-ás összesítéssel otthon tartotta a 3 pontot a Nyíregyháza.

Kántor Sándor a mérkőzés után így értékelt:
"Egy ilyen alacsony csapatnak, mint a miénk, az lehetne az előnye, hogy jól nyit és a jól mezőnyözik, de mi ezt nem tudtuk végrehajtani. Rosszul szerváltunk és sokkal agresszívabb röplabdát játszott a Nyíregyháza, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt."

A következő megmérettetés jövő pénteken lesz, amikor is a jelenleg sereghajtó Hungast- Haladás látogat a Szilágyi útra, majd a BRSE csapata érkezik a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Hajrá LILÁK!