Nagy csatában maradtak alul a lányok

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. március 24. - 22:45

A Folyondár utcában lépett pályára felnőtt csapatunk az Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas- Óbuda csapata ellen.

Már az első szettben látszott, hogy valóban jól sikerült a csapat felkészülése a piros- kékekből, mert össze se lehetett hasonlítani a mieink játékát azzal, amit legutóbb láttunk, még az alapszakaszban.
Fej- fej mellett haladva jutottak el a csapatok az első szett végjátékához, ami még a hazaiaknak jött ki jobban, így megnyerték az első szettet 25-21-re.
Már itt is jól látszott, hogy a csapat nem ismert elveszett labdát, mindenért küzdöttek.

A második szettet is mi kezdtük jobban, ahogy az elsőt is, de itt már nem engedtük ki a kezünkből az irányítást, végig vezetve 25-19-re nyertek a lányok- 1-1.

A harmadik szettben sem tudott mit kezdeni velünk a Vasas, a mieinknek minden bejött és fergeteges játékkal hozták a szettet a lányok, úgy, hogy a végén a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, de fordítani tudtak és 26-24-re hozták a játszmát.

Ezután történ valami, kicsit kiengedett a csapat, egyre több hibával játszottak, amit a Vasas kegyetlenül kihasznált. Ezen felbuzdulva a hazaiak sebességet váltottak, amit a mieink nem tudtak lekövetni, így 25- 15-el állva hagytak minket.

Az ötödik szettben tényleg semmi nem jött össze a mieinknek, a Vasas viszont szárnyalt, így 15-5-re nyerte a mindent eldöntő szettet.

Egy izgalmas, elődöntőhöz méltó mérkőzést láthatott a szépszámú közönség, ahol szurkolóink szinte hazai pálya hangulatot teremtettek a csapatnak!

Ezzel a három nyert mérkőzésig tartó párharcban a Vasasnál az előny.

Kántor Sándor: Egyértelműen azért jöttünk ide, hogy nyerjünk, ez most sajnos nem jött össze. 2-1-es vezetésnél egy kicsit könnyedebben fogtuk fel, hogy a 4. szett meglehet, a Vasas viszont magasabb sebességre kapcsolt és nekünk esett. Nagyon sok alapvető hibánk volt, amit ők kegyetlenül kihasználtak. Ezen hibák kijavításán kell dolgozni a következő meccsre, mert ezek elő fognak újra fordulni és sok energiát emészt fel a sok hosszú labdamenet és a hibák javítása. A negyedik szettben az irányítójuk nagyon jól hozta játékba a csapatát, jól nyitottak, amit mi kevésbé jól tudunk fogadni, így nem tudtuk azt a játékot játszani, amit elterveztünk.

Szombaton jön a folytatás, 30-án a Megyeri úton találkozik ismét a két csapat.