Németh Zinával, újpesti strandröplabdás kiválóságunkkal beszélgettünk

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. július 21. - 20:30

A fiatal, eltökélt játékos a teremröplabdázás mellett a homokon is nagyon ügyesnek bizonyult az elmúlt 2 év során, amelyet az is jól mutat, hogy sorra léphet fel a dobogóra párjával, Uhlmann Fannival a különféle rangos standröplabda versenyeken. 

A 14 éves röplabdázó 2021 júniusában megnyerte párjával az U16-os Strandröplabda Bajnokság első, tatai fordulóját. Valamint 2021 júliusában a Park Side Out Kupán U22-es korosztályban szintén a legfényesebb érem csilloghatott a páros nyakában.Újpesti strandröplabdás tehetségünk a további hetekben is előremenetelt párjával, Fannival, mivel az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság U16-os Leány Bajnoki Döntőjében 2. helyen teljesítettek. Az ifjú röplabdázó előtt még nagy jövő áll mind a homokon, mind pedig a teremben. Társával jelenleg első nemzetközi versenyükre készülnek gőzerővel.

U. V. Mikor kezdtél el strandröplabdázni?

N. Z. Versenyszerűen 2 éve strandröplabdázom nyaranta.

U. V. Jelenleg a strandröplabdázás vagy a teremben való játék a nagyobb szerelem?

N. Z. A strandröpit és a termet is ugyanannyira szeretem. Egy ideig még biztosan párhuzamosan szeretném csinálni mind a kettőt.

U. V. Hogyan szoktatok felkészülni egy-egy nagyobb versenyre?

N. Z. Mivel két különböző klubban vagyunk leigazolva, és fontos, hogy együtt gyakoroljuk a különböző játékelemeket, ezért mind a két klubban szoktunk edzeni. AZ UTE-ban Selmeczi Zsuzsival készültünk heti háromszor.

U. V. Információim szerint nemsokára részt fogtok venni a MEVZA-tornán, milyen célokkal utaztok a versenyre a pároddal?

N. Z. Ez lesz az első nemzetközi versenyünk. Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk rajta. Próbálunk felszabadult játékkal a  lehető legtöbbet kihozni ebből a tornából.

U. V. Hogy telik a nyár a mérkőzések mellett? Jut azért idő a pihenésre is?:)

N. Z. Lényegesnek tartottuk, hogy pihenni is tudjunk a nyáron, ezért a napi egy edzés mellett a barátokra és a családra is jutott idő.

U. V. A nyári strandröplabda szezon lezárultával hogyan tovább?

N. Z. Természetesen szeptembertől újra a teremben folytatom.

U. V. Mit üzennél azoknak, akik félnek belekezdeni a strandröplabdázásba, miért érdemes ezt a sportot kipróbálni, vagy akár versenyszerűen űzni?

N. Z. Szerintem minden strandröpi verseny nagyon jó hangulatban telik. Mivel ketten vagyunk a pályán, a strandröplabdázás minden területen fejleszti a játékosok képességeit. Én javaslom minden röplabdázónak, hogy próbálja ki ezt a sportágat, ha van lehetősége.

 

Sok sikert kívánunk Zinának és párjának az elkövetkezendő mérkőzéseken!

Készítette: Kovács Lilla