Németh Hanna jövőre is lila-fehérben

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. július 28. - 17:45

Németh Hanna, utánpótlás válogatott játékosunk a tavalyi évben érkezett hozzánk Szegedről. A mindig vidám, remek képességű röplabdázó az ifi és a junior csapatunk meghatározó játékosává nőtte ki magát, valamit Horváth András, vezetőedzőnktől is többször kapott játéklehetőséget a felnőtt mérkőzéseken alázatos és szorgalmas edzésmunkájának, ezáltal pedig nagyívű fejlődésének köszönhetően.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szegedi születésű Hanna, hogy érezte magát az előző szezonban Újpesten, és hogy hogyan tudott beilleszkedni a csapatba. A fiatal ütő azt is elmondta, hogy jövőre milyen céljai vannak a tanulmányait illetően, illetve hogy szerinte mi lesz a kulcsa az eredményes szereplésnek a következő évadban.

U. V. Milyen volt számodra az előző év távol a szüleidtől, egy új csapatban?

N. H. Rengeteg változatosságot, újdonságot hozott nekem ez az év, de pozitív értelemben. Sokat önállósodtam, új barátokat szereztem és nagyon sokat tudtam tanulni az edzőktől és az idősebb, tapasztaltabb játékosoktól. Ellenben a családtól távol lenni nem volt könnyű, hiszen a szezon közben nagyon kevésszer tudtam hazajárni, viszont úgy gondolom elég jól sikerült alkalmazkodnom a helyzethez.

U. V. Hogy sikerült beilleszkedni a lila-fehér családba?

N. H. Nagyon befogadóak voltak a lányok, és szerencsére a válogatott miatt régebbről egy jó néhányukat már ismertem, ami rengeteget segített a beilleszkedésben.

U. V. Hogy telt a nyarad? Voltál valamerre nyaralni?

N. H. Nagyon élveztem a nyarat, sok időt tudtam tölteni a családommal, barátaimmal. Valamint sok helyre eljutottam, kirándultam. Voltunk a barátnőimmel Balatonon, a szegedi volt osztályommal Athénban, és a családommal nemrég értünk haza a görögországi nyaralásunkból. Úgyhogy úgy érzem nagyon jól sikerült kihasználnom az időmet, feltöltődnöm, kikapcsolódnom. Valamint a vállsérülésem miatt sokat gyógytornásztam, és azon vagyok, hogy 100%-os javulással kezdhessem el a szezont.

U. V. Hogy alakul számodra a jövő év továbbtanulás szempontjából?

N. H. Úgy döntöttem végül, hogy az idei évet kihagyom a továbbtanulás szempontjából, hogy egyrészt a sportra is több energiát tudjak szánni, másrészt nyelvvizsgákat tervezek csinálni angolból és spanyolból, amiket az egyetem és az edzések mellett nem biztos, hogy meg tudnék csinálni. Jövőre pedig marad a cél a gyógytornászati képzés.

U. V. Milyen célokkal vágsz neki a 2021/22-es szezonnak egyénileg és csapat szinten?

N. H. Szeretnék minél többet fejlődni technikailag és fejben is egyaránt. Valamint így most már négyes ütőként célom, hogy stabil nyitásfogadásom legyen. Csapat szinten a Magyar Kupában és az Extra Ligában is nagyon jó lenne, ha az első 4 hely valamelyikén tudnánk zárni a szezont, amiért keményen fogunk dolgozni az év során, hogy így is legyen.

U. V. Szerinted mi lesz az eredményes teljesítés kulcsa a jövő évben?

N. H. Szerintem nagyon fontos a kommunikáció, és hogy egy jó csapategységet, közösséget tudjunk kialakítani az előző évhez hasonlóan.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy Hanna az előző szezonhoz hasonlóan rengeteget fog dolgozni célkitűzéseinek megvalósítása érdekében, és nagyban fogja segíteni a csapat munkáját kitartó személyiségével és technikás játékával.

Hajrá Lilák!

Készítette: Kovács Lilla