Monika Krasteva is az Újpesthez igazolt

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. augusztus 16. - 18:15

U23-as világbajnoki bronzérmes és Arany Európa-liga győztes bolgár négyes ütővel erősítettünk. Monika a nemzeti válogatottjával 2018-ban Japánban a Világbajnokságon is részt vett, valamint ugyanebben az évben nemzeti csapatával Peruban az FIVB Volleyball Women`s Challenger Cup bajnoki címét is megszerezte.

Beszélgettünk kicsit Monikával, és megtudtuk, hogy mikor és hogyan kezdett el röplabdázni, milyen érzésekkel tekint előre magyarországi szezonjára, illetve arra is választ kaptunk, hogy a 22 éves szélütő szerint mi lesz a kulcsa annak, hogy a csapat elérje a céljait, és az elvárásokhoz mérten teljesítsen.

U. V. Mikor kezdtél el röplabdázni, és miért választottad ezt a sportot?

M. K. Ami azt illeti először atletizálni kezdtem el, ám később rájöttem, hogy ez nem az én sportom. Ekkor 8 évesen döntöttem el, hogy ki szeretném próbálni a röplabdázást. Azonnal beleszerettem ebbe a sportágba.

U. V. Milyen érzések vannak benned, amikor arra gondolsz, hogy Budapesten fogsz játszani, egy új csapatban távol a hazádtól?

M. K. Biztos vagyok benne, hogy hiányozni fog Bulgária, de szerintem jó dolog más országokban játszani, és találkozni más emberekkel. Valamint úgy érzem, hogy azzal, hogy különböző bajnokságokban tudok játszani, röplabdázóként is fejlődök, és emelni tudom a játékom színvonalát.

U. V. Miért az UTE csapatát választottad a röplabdás karriered következő állomásának?

M. K. Úgy érzem, hogy az UTE csapata egy nagyszerű lehetőség a számomra ahhoz, hogy egy következő szintre léphessek a karrieremben. Véleményem szerint a klubot kivételes szakemberek alkotják, és boldog vagyok, hogy én is részese lehetek ennek az együttesnek.

U. V. Tanulsz valamit az élsport mellett?

M. K. Korábban az egyetemen gyógytornász szakon tanultam, de úgy döntöttem, hogy az egyetemi tanulmányokat az életem egy későbbi szakaszára halasztom, és jelenleg csak a röplabdázásra szeretnék koncentrálni.

U. V. Milyen célokat tűztél ki magad elé egyénileg és csapat szinten a következő szezonra?

M. K. Nyilván élsportolóként az aranyérmet szeretném elhozni a csapatnak. Számomra nagyon fontos, hogy a lehető legjobban játszak a bajnokságban és a kupában, illetve mindennel, amivel tudom, segítsem a csapatot a közös célok elérése érdekében. Ám elsőként legyünk egészségesek, szerintem ez mindennél előrébb való.

U. V. Jártál már valaha Magyarországon?

M. K. Nem, ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországon leszek, és emiatt már nagyon izgatott vagyok.

U. V. Mit gondolsz mi lesz a kulcsa annak, hogy elérje a csapat a céljait, és az elvárásokhoz mérten teljesítsen?

M. K. Szerintem az lesz a legfontosabb, hogy együtt maradjunk a szezon folyamán, és egyként, egymást segítve nyerjük meg az előttünk álló mérkőzéseket.

U. V. Mit szoktál csinálni, ha éppen nem a röplabda csarnokban vagy?

M. K. A szabadidőmben szeretek olvasni, a barátaimmal lenni, filmeket nézni, és kirándulva felfedezni a természetet.

 

Sok sikert kívánunk Monikának!

Hajrá Lilák!

 

Készítette: Kovács Lilla