Meglepetés vereség otthon

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 04. - 15:45

Szombat este az MTK Budapest csapatát fogadtuk a Szilágyi úton, a bajnokság negyedik fordulójában.

Az MTK a mérkőzés előtt 0 ponttal és nyert mérkőzés nélkül állt a tabella utolsó helyén. A papírforma szerint a meccset nyernünk kellett volna, bár a TF ellen is sima 3-0-t várt mindenki, így elveszített egy szett kissé meglepte a szurkolókat.
Az első szett úgy zajlott, ahogy szerettük volna, igaz az MTK egyáltalán nem feltartott kézzel jött ki a pályára, sokáig tartották magukat, sőt vezettek is, de aztán 11-11 után sikerült ellépni tőlük, majd a szettet 25-21-re megnyerni. 1-0, papírforma, amire számított mindenki.
A második szettben ott folytatták a csapatok ahol abbahagyták, fej- fej mellett haladtak, egyik csapat sem tudott nagyobb különbséget kiharcolni. A végjátékban, meglepetésre az MTK jutott szettlabdához 22- 24-nél. Az elsőt még hárítottuk, de a másodikat megcsinálták, így 23-25-el egyenlítetek. Itt még senki nem gondolta, hogy nagyobb baj is lehet, ki- ki alapon dőlt el a játszma.
A harmadik szettbe a kék- fehérek nagyon belekezdtek, a megnyert második szett feldobta őket így végig vezetve, több pontos előnnyel 20- 25-re nyerték, ezzel megfordították a mérkőzést, 1-2.
A negyedik felvonásban a játékban maradásért állt fel a csapat és olyan játékot produkáltak, amit mindenki várt. Agresszívan, kétséget nem hagyva, játszva 25-13-ra nyertek, ezzel kiegyenlítve, 2-2.

Reméltük, hogy ezt a formát az ötödik szettben is hozzák a lányok, ám az MTK nem így gondolta. 0-3-al, majd 1-4el nyitottak a csapatok, mely előnyt a vendégek nem engedték már ki a kezükből  és a végén az ötödik szettet 6 ponttal, 9-15-re nyerték. Ezzel történetük első extraligás mérkőzését nyerték meg a vendégek szombaton. Az eddigi fordulókban még szettet sem sikerült nyerniük, így érthetően nagyon boldog volt a fiatal csapat a mérkőzés végén.

Kántor Sándor a mérkőzés után így értékelt:
Sajnos megint azt kell mondjam, hogy magunkat vertük meg. Továbbra is hullámzó a játékunk, lásd a harmadik és a negyedik szett példaul. Görcsösen játszott a csapat, ami megbosszulta magát. Az MTK nagy szívvel és lelkesedéssel játszott és kíméletlenül kihasználta a hibáinkat, aminek a javitása felemesztette az erőnket.

A mérkőzés napján megérkezett a csapathoz a kanadai Sarah Chase, aki eddig válogatott kötelezettségeinek tett eleget, így reméljük kedden a Magyar Kupa visszavágón már láthatjuk őt is a csapatban!

Kedden, november 5-én a TFSE-t látjuk vendégül, míg 8-én a Folyondár utcába megyünk a Vasashoz, az Extraliga következő fordulójában.

 

Hajrá LILÁK!