Magyar Kupa negyeddöntő- nálunk az előny

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 27. - 10:30

Kedd este a Szilágyi utcában fogadtuk a BRSE csapatát, a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A csapat, a szurkolók méltán bizakodtak egy jó mérkőzésben, mert az utóbbi találkozókon egyre jobb játékot mutattak a lányok, egyre jobban beérni látszik az eddig elvégzett munka és a jelenlegi új felállás, mely úgy tűnik egyre jobban fekszik a csapatnak.

Az első szettben a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és vezettek is 3-5-re, amikor a mieink teljesen bemelegedtek és gyorsan utolérték őket, majd a vezetést is átvették. A szett végéig egy izgalmas, eseménydús meccsen fej- fej mellett haladtak a csapatok, egyik oldal sem tudott számottevő előnyre szert tenni. A BRSE szinte végig vezetett, 20-20-nál sikerült az egyenlítés. Sajnos ebben a szettben csak megközelíteni tudtuk a vendégeket, de a végén fordítani már nem, így az első szettet a békéscsabaiak nyerték 22-25-re.
Úgy tűnt, hogy bár nem játszunk rosszul, de ismét egy szoros meccsre fogja csak futni az este folyamán.
Szerencsére a lányok nem így gondolták és a második játékban 3-0-val nyitották. A vezetést utána sem engedték ki a kezükből, ezúttal a vendégek futottak az eredmény után és bár a vége szoros lett és nagyon izgalmas, most nekünk ment jobban a végjáték, 25-23-al egyenlítettek a lányok.
A harmadik játszmát pont ott folytatták a mieink, ahol abbahagyták. Végig vezetve a szettet, látványos, jó játékkal hozták, nem is kis fölénnyel, 25-17, amivel megfordították a mérkőzés állását, 2-1 lett ide.
A negyedik felvonást a vendégek kezdték erősen, rájöttek, hogy veszélyben a mérkőzés, ezért ők mentek 0-3-ra. Egy újpesti időkérés után kezdtek magukra találni ismét a mieink és megkezdték a felzárkózást, de persze a vendégek sem adták könnyen megukat. 16-16-nál sikerült utolérni ellenfelünket, de a vezetést továbbra sem sikerült megszerezni. Az eddigi mérkőzésekre az volt jellemző sajnos, hogy a végjátékban nem tudtak kellőképpen koncentráltan játszani a lányok és így elúsztak a szettek, de nem úgy a mostani mérkőzésen. 21-22 után 23-22-re fordítottak, majd itt egy pont, ott egy pont és 25-25 után a liláknak sikerült 2 pontot szerezni, amivel megnyerték a játékot és a mérkőzést: 27-25, összesítésben 3-1 az Újpestnek.

Nagyon kellett már ez a siker a csapatnak, mert ebben az évben nehezen indult be a szekér, voltak sima és voltak meglepetés vereségek is. Korábban nem sok olyan mérkőzést láttunk, ahol hátrányból fel tudtak állni a lányok, fordítani tudtak és végül nyertek is. Ráadásul a BRSE, ugyan szintén átalakult a tavalyi csapathoz képest, még mindig egy erős csapat, akiket nagy fegyvertény legyőzni.
Csak gratulálni tudunk a csapatnak az egyre javuló játék miatt, hogy valóban csapatként tudnak együtt játszani, élvezni a játékot. Nem ismernek már elveszett labdát, próbálják minden állásból kihozni a legjobbat. Természetesen ahogy Kántor Sándor is elmondta a mérkőzés után, hogy vannak még hullámvölgyek, amin továbbra is keményen kell dolgozni, de ezek úgy tűnik egyre kisebbek, ritkábbak és egyre jobban tud kijönni belőle a csapat.

Így ezzel a mérkőzéssel a második győzelmüket szereztek a lányok zsinorban, amire sajnos rég volt péda, de reméljük, hogy most ez a szuperül megtalált felállás és út, amin haladnak egyre sikeresebb lesz.

Vezetőedzőnk így értékelt a mérkőzés után:
"Gratulálok a csapatomnak, mert egy olyan mérkőzést játszottunk, ahol szinte végig mi irányítottunk, tudtuk tartani ellenfelünkkel a lépést. A hullámvölgyeket egyre jobban tudjuk kiküszöbölni, természetesen van még sok elvégzendő munka előttünk, de a játékosok ma mindent megtettek, hogy győztesen hagyják el a pályát. Minden csapatrészt dícséret illet, a centertől a liberóig, a feladón keresztül az ütőkön át, mert ez most egy közös siker, amiből lehet tovább építkezni is."

A negyeddöntő visszavágóját december 11-én rendezik Békéscsabán, ahol természetesen ismét a győzelem a tét, de a továbbjutás már akár 2 nyert szettel is meglehet.

Gratulálunk Lányok!
Hajrá LILÁK!!!