Magyar Kupa- Négy szettben sikerült nyerni

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. október 30. - 13:00

Első mérkőzésünket játszottuk tegnap a Magyar Kupában, a tét a nyolc közzé kerülés volt.

Az NB 1-ben szereplő TFSE csapatának vendégei voltunk, ahol 4 játszmában sikerült megszerezni a győzelmet.
A mérkőzés esélyesei lányaink voltak, de a TF nem feltartott kézzel jött ki a pályára. Talán kicsit meg is lepett minket az első szettben, mert fej- fej mellett haladtak a csapatok, nem igazán volt lehetőség több ponttal ellépni. Miután „bemelegedtek” mind a két oldalon, 11-14 lett a különbség és ezt az előnyüket megtartva, illetve növelve, 19-25-re megnyerték az első szettet.

A második szettben már hamarabb sikerült magunk mögött hagyni a TF-et, 6-10-re meglódult a csapat, bár a TFSE egy percig nem adta fel, csak megközelíteni tudtak minket és végül simábban, 17-25-re a  második szett is a mienk volt.

A harmadik szettben azonban rövidzárlat érte a csapatot és a hazaiaknak lendületbe jöttek, minden megmozdulásuk sikerült, nekünk kevésbé. 5 pont is volt a különbség a kettő csapat között, amit még a mienk ledolgoztak és 14-9-ről, 15-15-re hozták a szett közepét, de ebbe kicsit elfáradtak és nem tudták megfordítani az állást, végül 25-21-el szépítettek.

Ez felrázta a lányokat, a harmadik szettben ismét inkább a mi akaratunk érvényesült, eredményesebben tudtak blokkolni és támadni a lányok. 11-13-tól már nem engedtük ki a kezünk közül a mérkőzést és végül 19-25-re a negyedik szettel megnyertük a mérkőzést.

A végeredmény: TFSE- UTE: 1-3

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

2019.11.05.
UTE- TFSE
18:00
Szilágyi utca