Magyar Kupa: négy között a csapat

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. december 13. - 16:00

Szerdán Békéscsabára látogatott csapatunk, hogy a hazaiakkal megvívják a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját. Az első mérkőzésen kettő héttel ezelőtt A Szilágyi utcában 3-1-re győztünk, így előnnyel utaztunk és azzal a nem titkolt céllal, hogy bejutunk a négy legjobb csapat közé.
A Békéscsabának nem volt könnyű dolga, mert csak aranyszettben harcolhatta volna ki a továbbjutást, de szerencsére a csapat hamar bebiztosította, hogy nem lesz rá szükség.

Az első kettő szettben hengereltek a lilák. Egyszerűen a Békéscsaba nem találta csapatunk ellenszerét. Magabiztosan, fegyelmezetten játszva biztosították be a továbbjutást, az első 2 szett megnyerésével.
Mind a kettő játszmában végig vezettek a lányok, esélyt sem adva a hazaiaknak Az első felvonás 19-25, a második pedig 21-25 lett. Itt már biztos volt, hogy az idei Magyar Kupa sorozatban mi leszünk ott, nem pedig a csabaiak, akik az elmúlt 4 évben mindig ott voltak a végjátékban.
Amint a csapat elérte a célját, Kántor Sándor vezetőedzőnk alakított a csapat felállásán és olyan játékosokat küldött a pályára, akiknek eddig a szezon folyamán nem sok lehetőségük volt tét meccsen, hosszabb ideig pályára lépni. Fontos, hogy ők is érezzék és szokják a magyar kupa, vagy az extraliga hangulatát a pályán belül is.
A változtatásokra egyből reagált a Békéscsaba, aki nem változtatott a felállásán és át is vette az irányítást fiataljaink felett. A harmadik szettet 25- 19-re nyerték, majd még erősebben támadtak minket és 25-10 és 15-7-el 3:2-re megnyerték a mérkőzést, ami nekik csak ahhoz volt elég, hogy ne kettős vereséggel essenek ki.
Fiatal csapatunk tartotta magát, küzdött és egy percig sem adta fel a mérkőzést, de a rutin és a tapasztalat nyerte meg az utolsó 3 szettet.

A mérkőzés végeredménye: BRSE- UTE: 3-2

Kántor Sándor elmondta, hogy fegyelmezetten, taktikusan játszott csapata és természetesen gratulál a lányoknak!

Ezen kívül fontos szempont volt, hogy még kettő fontos mérkőzés vár a csapatra a következő egy hétben.
Szombaton mi látjuk vendégül a BRSE csapatát, igaz most a bajnokságban, az idei zárófordulóban, utána pedig hétfőn indul útnak csapatunk, valószínűleg Európa legtávolabbi pontjára, a Yenisei Krasnoyarks csapatához, a Challenge Kupa visszavágójára. A mérkőzés december 18-án lesz.

Hajrá LILÁK!!!!