Magyar Bajnok a junior csapat

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. április 21. - 22:45

Aranyérmet hozott a nyúl a junior csapatnak! Persze keményen megdolgoztak érte a lányok a 3 napos bajnoki döntőn, Kaposváron.

A 6 csapatos Nemzeti Bajnokság döntője csütörtökön a csoportmérkőzésekkel indult, ahol a mieink az A csoportba kerültek a Penta Gödöllő és a Vasas fiataljaival.
Első ellenfél a Gödöllő volt, ahol még a pest megyei csapat bizonyult jobbnak egy szoros, kiélezett mérkőzésen. A végeredmény 3-2 a Gödöllőnek.
A második mérkőzésen simán léptek túl a lányok a fővárosi riválison, 3-0. Így egy győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén végzett a csapat.

Másnap a 4 közé kerülésért a másik csoport harmadik helyezettjével, a Fatum Nyíregyházával mérkőztek, akiknek ugyan egy szettet átengedtek a lányok, de így is 3-1-el bekerültek az elődöntőbe.
Délután a csoportját 100%-an megnyerő Budaörsi csapat várt a lányokra. Az első szettet kicsit elaludták a lányok, de aztán 0-1-ről felálltak és végül magabiztosan, kétséget sem hagyva 3-1-el bekerültek a döntőbe.

Itt azzal a Penta Gödöllővel találkoztak ismét, akiktől a torna folyamán az egyetlen vereséget szenvedték el lányok, így a visszavágás is munkálkodott a csapatban.
Ez az első 2 szettben sajnos nem jött ki, mert ugyan fej- fej mellett haladtak a csapatok, de valahogy mindig volt egy pont, ahol a mienk kicsit megakadtak, a gödöllőiek ezt kihasználták, megléptek és behúzták a szetteket, 0-2. Itt Selmeczi Zsuzsanna edzőnek ki kellett valamit találnia, hogy mérkőzésben maradjanak és ez annyira jól sikerült, hogy a csapat nem, hogy talpra állt, de az ellenfelet is állva hagyta és 3-2-el megnyerte a mérkőzést és így magyar bajnok lett!
Hihetetlen erő, küzdeni akarás, csapategység és szív jellemezte tegnap a csapatot, mely bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, nem szabad egy percig sem feladni és minden meccsen a végsőkig kell küzdeni.     

Különdíjat kapott Varga Viktória.
Az edzők szavazatai alapján az All Star csapatba került Kovács Lilla és Hajós Alíz
A torna legjobb edzője: Selmeczi Zsuzsanna

Selmeczi Zsuzsanna:
”100%-ig bíztam minden egyes játékosomban. Éreztem, hogy amit felépítettem fejben erre a hatos junior döntőre, meccsről- meccsre, hogy kinek mikor és mi lesz a szerepe az működni látszott. Külön köszönöm Fanninak, Kovinak és Valinak (Bagyinka Fanni, Kovács Lilla, Carabali Dela Cruz Valerin) az alázatos és profi hozzáállást és a csapat minden egyes résztvevőjének, játékosának, hogy nem egyénenként akartak nagyot alkotni, hanem csapatként működtek végig együtt, egymásért küzdve. Ez hatalmas dolog és mindig azt mondta, hogy csak így lehet egy junior döntőt végig csinálni.
A siker természetesen közös, részese az összes újpesti edző, aki eddig részt vett a lányok nevelésében: Ancsin Kitti, Nagy Júlia, Kántor Sándor.”

A bajnok csapat:

Varga Viktória Ágnes, Bagyinka Fanni, Jeney Kata, Kovács Eszter, Sólyom Emese, Hajós Alíz, Tóth- Lakits Petra, Tóth Luca, Hoque Fanni, Stollár Szonja, Carabali Dela Cruz Valerin, Kiss Anna, Kovács Lilla

Edző: Selmeczi Zsuzsanna
Másodedző: Kántor Sándor
Masszőr: Madár Ágnes

Gratulálunk! Szép volt lányok! Hajrá LILÁK!