Lacombe Zsófia: Már nagyon várjuk a kezdést

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. október 03. - 16:00

Egyre közeledik a bajnoki rajt, a felkészülés végén járnak már a csapatok. Egyre több az edzőmérkőzés/ torna a csapatok háza táján.
Nincs ez máshogy nálunk sem, szinte minden hétvégére jut egy meccs, vagy egy több csapatos megmérettetés. Ezek nagyon jó mércéi a felkészülés jelenlegi állásának. Az idő rövidsége miatt, már a finomhangolásnál kell járni, vagy az utolsó simítások kellenek, mert  jövő hét szombaton élesben mennek a mérkőzések.

Lacombe Zsófiát kérdeztük az eddigi tapasztalatokról, csapatról, felkészülésről:

UV: Jövő hét végén rajtol a bajnokság, hogy érzed, mennyire van kész a csapat?
LZS: A felkészülés úgy gondolom remekül sikerült. Különböző fizikai kondíciókkal érkeztünk meg augusztus eleján, de ez a majdnem 2,5 hónap elég volt arra, hogy mind fizikálisan, mind csapat szinten is egy szintre, egy hullámhosszra kerüljünk. Én úgy gondolom készen állunk a bajnokságra és már mindenki nagyon várja a kezdést.

UV: Hogy sikerült a beilleszkedés, illetve csapattá válás. Te is idén érkeztél és a csapat zöme is szinte, így ezalatt a kettő hónap alatt kellett összerázódnotok.
LZS: A beilleszkedéssel nem volt gond, a szakmai stábbal és a csapattársaimmal is hamar megtaláltuk a közös hangot. Ebben természetesen az „ottalvós” tornák és az 1-1 pályán kívüli csapatprogram is segített.

UV: A hétvégi szlovén tornát hogyan láttad belülről? Jobban sikerült, mint a jászberényi torna, miben változtattatok azóta, miben erősödtetek?
LZS: A Nova Gorica-i torna egy jó színvonalú, 4 csapatos torna volt. Ami érdekessé tette, hogy mind a három ellenfelünk más- más játékelemben volt kiemelkedő, ezért  a különböző taktikai elemek gyakorlása és fontossága meccsenként változott.
 Ez már nem az a csapat volt, aki először állt össze Jászberényben, perszem ég nagyon sok munka áll előttünk, de napról napra fejlődünk.

UV: Hogy érzitek magatokat itthon? Beleszoktatok már az itteni ritmusba?
LZS: Az itthoni életet lassan megszokjuk, a napi rutin is kezd kialakulni, mióta Louisa bölcsődébe jár, amit nagyon szeret. Nekem már csak a hétvégi éles meccsek hiányoznak, nagyon várom, hogy elkezdődjön a pontvadászat. 

Sok sikert!

Hajrá LILÁK!