KUBAI VÁLOGATOTT CENTER AZ ÚJPEST FEDÉLZETÉN

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. január 19. - 20:00

Daima Del Rió Preval személyében egy igazi harcos mentalitású, fiatal, ambiciózus centerrel erősödött csapatunk. A kubai válogatott röplabdázó alig várja, hogy folytatódjanak az alapszakasz összecsapásai, és teljes erőbedobással segíthesse csapatunkat a kitűzött célok elérése érdekében. Ha az U20-as mexikói világbajnokságot is megjárt játékosunkat közelebbről is meg szeretnétek ismerni, nincs más dolgotok, mint elolvasni a vele készült interjút!

U. V.  Hol játszottál mielőtt az Újpestbe igazoltál?

D. P. Kubában játszottam, a La Habana klubjában.

U. V. Miért pont az Újpestet választottad a sportolói karriered következő állomásának?

D. P. Azért választottam ezt a klubbot, mert úgy gondolom, hogy sokat tudok itt fejlődni. Ezáltal pedig arra is lehetőségem van, hogy egy következő szintre léphessek a profi röplabdás karrieremben.

U. V.  Mit tartasz az erősségednek a saját posztodon?

D. P. A legnagyobb erősségemnek a támadást tartom.

U. V.  Melyek a legjobb eredményeid?

D. P. 2017-ben az ifjúsági játékokon aranyérmet szereztem a csapatommal és legjobb blokkoló címet is elnyertem. Valamint szintén 2017-ben a kubai válogatottal a NORCECA U18-as havannai bajnokságában második helyen teljesítettünk, így kvalifikáltuk magunkat a Világkupára, Argentínába. 2019-ben a NORCECA U20-as perui bajnokságában aranyérmesek lettünk. 2018-ban, Japánban a felnőtt világbajnokságon vettem részt a válogatottal. Valamint 2019-ben az U20-as világbajnokságon is játszottam a kubai válogatottal.

U. V. Milyen célkitűzéseid vannak egyénileg és csapat szinten a szezon hátralévő részében?

D. P. Az egyéni célom nem más, mint hogy a magyar extraliga legjobb blokkolói között szerepelhessek, és hogy sokat tudjak fejlődni a játék minden elemében. Csapat szinten szeretném, hogy az elvárásokhoz mérten teljesítsünk, és a számunkra elérhető legjobb helyen végezzünk a bajnokságban.

U. V. Ki az a személy, aki a legjobban inspirál téged az élsportban?

D. P. Példaképként tekintek a nagyszerű karibi röplabdás csillagra, Regla Torresre. Számomra ő a 21. század legjobb röplabdázója. Valamint aki még hatalmas inspirációt ad nekem, az az édesanyám és az egész családom, akik akkor is támogatnak, ha nehézségekbe ütközök.    

U. V. Jártál már valaha Budapesten?

D. P.  Nem, még sosem, ez az első alkalom, hogy Budapesten vagyok. Annak ellenére, hogy nem láttam még túl sokat belőle, máris tetszik. Hallottam róla, hogy egy gyönyörű város.

U. V. Ismered valamennyire a magyar kultúrát?

D. P. Nem igazán, de nagyon szeretném felfedezni a várost, és minél többet megtudni az országról és a kultúráról egyaránt.

U. V. Tanulsz valamit a röplabdázás mellett?

D. P. Jelenleg a Manuel Fajardo Egyetem Sport, fizikai kultúra és rekreáció BA szakán tanulok.

U. V. Mit szoktál csinálni a szabadidődben?

D. P. Ha van egy kis szabadidőm, akkor szeretek a barátaimmal programokat szervezni, zenét hallgatni, táncolni, olvasni, és a családommal minőségi időt tölteni.

U. V. Mi a te mottód?

D. P. Az én kedvenc mottóm így szól: „Nincs olyan csata, amit ne tudnék megnyerni, egy harcos vagyok.”

 

Üdvözlünk az Újpestben Daima!

 

Hajrá UTE!

 

Írta: Kovács Lilla