KUBAI VÁLOGATOTT CENTERÜNKKEL BESZÉLGETTÜNK

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. október 09. - 19:30

Ha jobban meg szeretnétek ismerni a napokban bejelentett fiatal tehetségünket, nincs más dolgotok, mint elolvasni a vele készült interjút!

 

U. V. Mikor és miért kezdtél el röplabdázni?

A. M. 7 évesen kezdtem el röplabdázni az általános iskolában. A bátyám és a szüleim is sportolók voltak, így nem volt kérdés a számomra, hogy én is meg szeretném ízlelni a versenysport világát.

U. V. Mi a legjobb eredményed a sportágban?

A. M. A legszebb eredményemnek a röplabdázásban azt a versenyt mondanám, amikor 2018-ban, Limában a kubai válogatottal megnyertük a Pánamerikai Kupát. A másik kiemelkedő eredményem szintén ehhez a Kupához kapcsolódik, ekkor csak egy kevéssel csúsztunk le a dobogó legfelső fokáról.

U. V. Mi a véleményed a magyar bajnokságról?

A. M. Habár ez az első szezonom Budapesten, valamennyire ismerem a magyar bajnokságot, mivel több kubai röplabdás társam is játszott Magyarországon. Éppen ezért is gondolom azt, hogy ez egy erős bajnokság, és lesz lehetőségem fejlődni, mint játékos.

U. V. Hogyan fogadtad az Újpest megkeresését?

A. M. Amikor megtudtam, hogy az UTE csapata érdeklődik irántam, nagyon boldog voltam, meg persze egy kicsit ideges is, mivel ez lesz az első profi szezonom külföldön, távol a családomtól.

U. V. Hogy érzed magad Budapesten? Tetszik az ország?

A. M. Ami azt illeti nem nagyon volt időm jobban megismerni a várost, de az alapján, amit eddig láttam belőle, bátran mondhatom azt, hogy nagyon szép és hangulatos. Éppen ezért szeretném felfedezni a főváros főbb gyöngyszemeit, és meghatározóbb történelmi nevezetességeit is. Mindemellett fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy azok az emberek, akikkel eddig találkoztam nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

U. V. Mik a kedvenc hobbijaid a röplabdázás mellett?

A. M. A szabadidőmben nagyon szeretek zenét hallgatni, sétálni, illetve a családommal és a barátaimmal időt tölteni.

U. V. Melyik az a számodra legkedvesebb idézet, ami a nehéz időkben is motivál téged?

A. M. Mindig, amikor egy nehéz időszakon megyek keresztül a röplabdázói karrieremben és a magánéletemben egyaránt, akkor ezzel a mondattal szoktam magamat ösztönözni: „Minden rendbe fog jönni idővel."

 

Sok sikert, és eredményes szereplést kívánunk Amelianak az Újpest csapatában!

 

Hajrá Lilák!

 

Készítette: Kovács Lilla