Kubai ütő érkezik hamarosan Újpestre

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. július 16. - 15:45

13 évesen ismerkedett meg a röplabdával legújabb igazolásunk, Dayami Sanchez Savón, aki Havannából érkezik hozzánk.

UV: Mesélj egy kicsit magadról, mikor kezdtél röplabdázni, miléyen eredményeid vannak?
DSS: 2007-ben kezdtem röplabdázni. 10 éven keresztül folyamatosan tagja voltam a kubai korosztályos válogatottaknak, bronzérmet nyertem a Közép Amerikai és Karibi Játékokon. 2014-ben Olaszországban Grand Prixn játszhattam és még számos mérkőzésen léphettem pályára a válogatottal. 2017-ben Franciaországban, a La Cannet csapatába igazoltam, ami az első profi szerződésem volt.

UV: Mennyire ismered a magyar röplabdát, illetve Magyarországot?
DSS: Még sose jártam Magyarországon és a magyar röplabdát sem ismertem nagyon. De azt tudom, hogy a bajnokság színvonala egyre magasabb szinten van, kicsit utánanéztem a bajnokságnak és a csapatoknak. 

UV: Milyen célokkal, tervekkel érkezel hozzánk?
DSS: A céljaim teljesen egyértelműek, szeretnék mindent megnyerni Magyarországon, amit lehet. A kupát, a bajnokságot és a nemzetközi porondon 4 közé kerülni. Tanulni jövök Újpestre és hogy minden nap keményen dolgozzak az edzéseken, hogy fejlesszem és magasabb szintre emeljem a tudásomat. Ami még nagyon fontos, hogy élvezzem azt, amit a legjobban szeretek, röplabdázni! Távolabbi célom, hogy továbbra is játszhassak és folyamatosan tanuljak, fejlődjek nap mint nap.
Nagyon boldog vagyok, hogy az UTE-hoz igazoltam, új élmények, új tapasztalatok várnak, egy új kultúra, új nyelv. Remélem örömmel fogad majd mindenki, hiszen hónapokig a csapattársaim a vezetőség, a szurkolók és a klub lesz a családom!  

Isten hozott Újpesten Dayami! Sok sikert!
Hajrá LILÁK!