Kovács Lilla a jövőben is minket erősít

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. május 22. - 15:00

Lilla több fronton is segíti a lila- fehér csapatokat, utánpótlás bajnoki címet szerzett, ő kapta az Újpesti Szívdobbanás díjat és a felnőtt válogatottban is felfigyeltek rá.
 

Az elmúlt szezonról és a jövőről kérdeztük az UTE női röplabdacsapatának centerét:

UTE Volley: Egy éves kitérő után tértél vissza Újpestre. Hogy érezted magad a szezonban, a csapatban?
Kovács Lilla: Amikor a 2018/2019-es újpesti szezonra tekintek vissza, összességében boldog pillanatokkal, kihívásokkal, kemény munkával, új barátokkal, akarattal, küzdéssel és egy csodálatos szurkolótáborral teli év jut eszembe. A szezon során rengeteg újat tanultam technikailag, mentálisan és fizikálisan. Sok szoros barátságot kötöttem és olyan csapatban lehettem, ahol megvolt az összhang a lányokkal a pályán és a röplabdacsarnokon kívül is. Nagy örömmel tölt el, hogy az év nagy részében számos lehetőséget kaptam arra, hogy megmutassam mire vagyok képes és hogy az edzéseken tanultakat kamatoztassam éles szituációkban a csapat javára. A lányokkal és az edzői stábbal egy olyan évet hagytunk magunk mögött, amelyet a folyamatos szurkolással, bíztatással a még Finnországba is elutazó szurkolótáborunk foglalt „lila-fehér” keretbe.

UV: Több frontos is számítanak rád, a felnőtt csapat mellett a korosztályos csapatok alapembere is vagy. Mennyire megterhelő, fizikálisan és mentálisan, hogy ennyi helyen kell helytállni?
KL: Igen, az év során az U21-es ésa felnőtt csapatban is számítottak rám. A meccsekre való felkészülést tekintve csak a felnőtt csapattal edzettem, a junior meccseken csak a rájátszás szakaszában vettem részt. Így könnyen ment a felkészülés összeegyeztetése az U21 és a felnőtt csapat között. Véleményem szerint egyszer- egyszer inkább fizikálisan volt megterhelő mindkettő csapatban helytállni, mivel volt olyan, hogy a meccsek egy hétvégére estek. Természetesen igyekeztem ekkor is a legjobb formámat nyújtani.

UV: Az idei szezonban bajnoki címet szereztetek az U21-es csapattal, ezzel történelmet írtatok Újpesten. Miben látod a csapat sikerét? Honnan volt erőtök felállni egy igen nagy hátrányból a döntőben?
KL: Az idei szezonban a junior bajnoki győzelem egy felejthetetlen élmény marad számomra. Nagyon jó érzés volt hallani, ahogy az aranyérem átadásakor az eredményhirdetésen a mi csapatunk nevét mondták ki hangosan. Úgy vélem a sikerhez hozzájárult, hogy a kezdőcsapat nagy része a felnőtt csapattal edzett és játszott mérkőzéseket. Ami viszont a leglényegesebb, hogy csapatként tudtunk működni és hogy mindenki egytől egyig odatette magát. Ezt mutatja az is, hogy a döntőben 0:2-es hátrányból képesek voltunk felállni és megnyerni a mérkőzést. Ez a csapatmunka és az edzői stáb irányítása volt az, ami eljuttatott minket a bajnoki címig.

UV: Bajnoki cím, negyedik hely az extraligában, válogatott meghívó, a legjobb felnőtt játékosnak választottak a szurkolók. Hogyan értékeled a szezonodat. Van esetleg hiányérzeted?
KL: Habár az extraligában a bronzérmet nem sikerült megszerezni, elégedett vagyok az idei szezonban nyújtott teljesítményemmel. Nagyon boldog voltam, amikor a szurkolóktól megkaptam az Újpesti Szívdobbanás díjat. Az ilyesfajta pozitív visszajelzés mindig jól esik egy sportolónak. Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni Nekik!
A válogatott tartalék keretbe való meghívás szintén nagy örömmel töltött el és további motivációt adott ahhoz, hogy tovább dolgozzak és további célom, hogy egy eredményes jó játékkal a szűkebb keretbe is bekerüljek a közeljövőben.

UV: Milyen tervekkel vágsz neki a következő szezonnak?
KL: A következő szezonban szeretnék még többet fejlődni a játék minden elemében, a csapat munkáját mindig a legjobb formámmal segíteni és a kezdőcsapatban helyet kapni. Úgy gondolom, hogy a következő szezon is nehéz meccseket, ugyanakkor örömteli pillanatokat tartogat számunkra, Őszintén remélem, hogy a 2019/2020-as szezonban alázatos és kemény csapatmunkával sikerül az Extraligában az éremszerzés. 

Sok sikert kívánunk Lillának!
Hajrá LILÁK!