Kovács Lilla is hosszabbított

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. szeptember 12. - 20:15

Pár napja lett végleges, hogy csupaszív centerünk, Kovács Lilla továbbra is a Szilágyi úton marad! Hogy miért csak most dőlt el a folytatás, Lilla mesél nekünk.

UV: Nemrég vált biztossá, hogy továbbra is minket erősitesz. Mi volt a "gondolkodás" oka?
KL: Igen, tényleg csak nemrég vált biztossá a maradásom. Ennek az oka az volt, hogy egy hatalmas lehetőséget kaptam Forman Józseftől. Mégpedig azt, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán elkezdett alapképzésemet kint Dél-Karolinában a Coastal Carolina University-n tudom befejezni, illetve egy mesterképzést is van lehetőségem elvégezni az utolsó évemben. Az ajánlat azért is volt óriási, mert az amerikai diploma megszerzése, továbbá az anyanyelvi szintű angol nyelvtudás mellett, a Coastal Carolina University női egyetemi röplabda csapatát erősíthettem volna. Így hát elfogadtam ezt az ajánlatot és elindultam ezen az úton. Szerencsére a kijutásomhoz szükséges nyelvvizsgát is megszereztem, kis idő múlva a szerződést is aláírtam. Már csak egy papírra vártunk, a játékengedélyre. Minden dokumentumot időben benyújtottunk az amerikai játékengedély mihamarabbi megszerzése céljából. Több mint egy hónap elteltével sajnos kiderült, hogy az Amerikai Egyetemi Diáksport Szövetség hozott egy döntest, mely meghiúsította a kiutazásomat.

Fontos továbbá megemlítenem, hogy ezalatt a hosszadalmas folyamat alatt, az UTE vezetősége végig támogatott, és maximálisan segítette az új szezonra való felkészülésemet, amit ezúton is szeretnék megköszönni! 
Sajnálatos módon így az amerikai projekt nem jött létre. Ám az a tudat, hogy az UTE színeiben játszhatok ebben a szezonban is rengeteg energiát és motivációt ad. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy sikeresen teljesítsünk a csapattal ebben a szezonban,

UV: A lehetőség megmaradt?
KL: Sajnos pontos választ nem tudok adni, mivel ez nagyon sok tényezőtől függ. 

UV: Amíg nem lett fix, hogy maradsz vagy mész, addig a csapattal edzettél. Milyen volt az első hónap?
KL: Őszintén szólva fárasztó, de élvezetes is, mivel a csapatösszhang remek. Az edzések nagyon jó hangulatban teltek, és mindenki folyamatosan próbálta a saját maga maximumával emelni az edzések színvonalát. Továbbá úgy gondolom, hogy a kemény, dinamikus és intenzív edzésekkel telitűzdelt program minden játékos fejlődését teljes mértékben segítette és jelenleg is segíti. 

UV: Milyen tervekkel vágsz neki ennek a szezonnak?
KL: Egyénileg szeretnék minél többet fejlődni, illetve minőségi edzésmunkát hozni hétről hétre. Mindemellett célom, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, illetve éles helyzetekben is szeretném bizonyítani tudásom legjavát. Csapat szinten mind a Kupában, mind pedig a Bajnokságban szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni.

Köszönjük!
Hajrá Lilák!