Kis Dorottya jövőre is a felnőtt csapatban bizonyíthat

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. augusztus 02. - 17:15

Kis Dorottya a 2021/22-es szezonban is a felnőtt csapatunkat fogja erősíteni. A 19 éves négyes ütő, a korábbiakban bejelentett fiatal tehetségeinkhez hasonlóan, az U19-es és az U21-es csapataink egyik alappillérévé vált. Kiemelkedő edzésmunkája, a mérkőzéseken nyújtott hatékony játéka, illetve hihetetlenül pozitív és alázatos mentalitása miatt a vezetőség természetesen a most következő szezonban is számít az ifjú röplabdázóra.

 

A korábbi utánpótlás válogatott játékos elmesélte nekünk, hogy mit tart az erősségének a röplabda pályán és milyen kézműveskedéssel kapcsolatos hobbik állnak közel a szívéhez. Továbbá Dóri azt is elárulta nekünk, hogy mi is szeretne lenni, ha „nagy lesz”, illetve az sem maradt ismeretlen a számunkra, hogy a tehetséges szélütő milyen eredményekkel lenne elégedett a szezon lezárultával.

U. V. Hogyan értékelnéd az előző szezonban nyújtott teljesítményedet?

K. D. Nagyon pozitívan értékelem a tavalyi évet, hiszen az U19-es és az U21-es korosztályban is sikerült megszereznünk az Országos Bajnokságokon a második helyet. A felnőtt csapat fiatal tagjaként kevesebb lehetőséget kaptam a mérkőzéseken, viszont az edzéseken maximális teljesítményt igyekeztem nyújtani. Ez szerintem sikerült is, illetve úgy érzem, Bundi irányítása alatt rengeteget fejlődtem. Nagyon szerettem a tavalyi csapatot, ezért sok olyan program szervezésében részt vettem, ami a csapategységet építette. Ilyen volt például a külföldi játékosok búcsúztatójának megszervezése, a szülinapi torták sütése, valamint a Kahoot játékok összeállítása.

U. V. Mit tartasz az erősségednek a pályán?

K. D. Négyes ütőként a támadás a fő feladatom, és ebben az utóbbi időben sokat fejlődtem, sokkal bátrabb lettem. Emellett a hátsó sorban is igyekszem stabil teljesítményt nyújtani. A pályán és a cseresarokban is nagyon sokat bíztatom a csapattársaimat, a lelkesedésemmel is támogatom a pályán lévőket.

U. V. Milyen játékelemekben szeretnél fejlődni a jövő évben?

K. D. A játék minden elemében, de különösen a nyitásban és a nyitásfogadásban.

U. V. Hogyan töltötted el a nyári pihenődet? :)

K. D. Rendkívül aktívan, mert ez volt évek óta a leghosszabb egybefüggő pihenőidőm. Lényegében az egész júliust a Balaton különböző pontjain töltöttem, hol a családommal, hol pedig a barátaimmal. Emellett elkezdtem készülni a forgalmi vizsgámra, hogy ezzel is megkönnyítsem az edzésre járást.

U. V. Mi a helyzet a továbbtanulással? Mi szeretnél lenne, ha “nagy leszel” :)?

K. D. Nagy álmom vált valóra, amikor megtudtam, hogy felvettek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakára. Még csak most körvonalazódik bennem, hogy mivel szeretnék a későbbiekben foglalkozni. Egyaránt tetszik a gyerekpszichológia és az életmód tanácsadás területe is.

U. V. Mit szoktál csinálni szabadidődben, ha éppen nem röpizel vagy tanulsz?

K. D. A szabadidőmben amellett, hogy a családommal és a barátaimmal programokat csinálok, nagyon szeretek kutyát sétáltatni, sütni, varrni, hímezni, festeni, rajzolni, ékszereket készíteni, lényegében mindent, ami a kézműveskedéssel kapcsolatos. Ami a sportokat illeti szeretek futni, kajakozni, biciklizni, korcsolyázni, és síelni is szoktam.

U. V. Milyen eredménnyel lennél elégedett a Bajnokságban és a Kupában a szezon lezárultával?

K. D. Nagyon szuper lenne, ha mind a Bajnokságban, mind pedig a Kupában bekerülnénk a legjobb 4 közé. Ezen felül szerintem már minden helyezés nagyon szép lenne.

 

Sok sikert kívánunk Dórinak, és biztosak vagyunk benne, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapatunk az évad végén.

Hajrá Lilák!

 

Készítette: Kovács Lilla