Kiemelkedő utánpótlás szereplés

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. április 19. - 13:30

Ugyan még nincs vége a 2018/ 2019-es bajnoki szezonnak, sőt a java csak most jön, de már azt elmondhatjuk, hogy az idei év egy kiemelkedően sikeres év szakosztályunk életében, hoszen minden korosztályban küzdhetünk az érmekért!

Felnőtt csapatunk jövő héten hétfőn kezdi meg, az előző évhez hasonlóan, a bronzéremért vívott párharcát a tavalyi bajnokkal Békéscsabán.

Két év után idén minden utánpótlás csapatunk kivívta a jogot, hogy korosztálya országos döntőjáében léphessen pályára az elkövetkező másfél hónapban. A miniktől a juniorokig, minden lila- fehér együttesünk fináléban lesz, sőt az U13-as korosztály országos 12 csapatos döntőben közel 30 csapat közül a legjobbak között van A és B csapatunk is.
A sort még március közepén az ifi csapat nyitotta, majd a serdülők, juniorok és végül a minik zérték. Hosszú "menetelés" van a csapatok háta mögött, van olyan játékos, aki több korosztályos csapatban is pályára lépett és járult hozzá csapata sikeréhez.

Szakosztályunk igazgatóját, Ancsin Ildikót kérdeztük, hogy miben látja a szakosztály sikerét, erejét, hogy idén minden csapatunk ilyen remekül teljesít:
"ELsősorban a jó edzői munka az, ami motiválttá és kitartóvá tette a gyerekeket és persze az a rengeteg versenyzési lehetőség, ahova beneveztük csapatainkat.Országos Mini Bajnokság csapataink szinte körbejárták Magyarországot, de az Országos Mini Kupában szereplő U13-as, az U11-es versenyzőinknek és az U10-es kezdő picurkáknak is megtaláltuk a lehetőséget a játékra, mert az a legfontosabb ezekben a korosztályokban, hogy igazán megszeressék ezt a fantasztikus sportágat.
Gyermek és serdülő korosztályban idén először A és B csapattal is beneveztünk az országos bajnokságba, ahol mindenki kihozta magából a maximumot, hiszen első csapataink bejutottak a 6 csapatos országos döntőbe és a második számú csapatok is sok szép győzelmet aratott. U19-es ifi és U21-es junior lányaink is sikerrel vették az országos 6-os döntőbe jutáshoz szükséges akadályokat, ami szintén hatalmas eredmény!
Remélhetőleg sok boldog pillanatot fogunk az edzőkkel, szülőkkel és szurkolókkal együtt megélni az elkövetkező hetekben!"

Hajrá LILÁK! Hajrá UTE röplabda!