Kettős győzelemmel a legjobb nyolc között

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 06. - 11:30

Kedd este a TFSE csapata érkezett a Szilágyi útra a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára. Az első mérkőzést egy héttel ezelőtt a Testnevelési Egyetemen 3-1-re nyerték a mieink.
A hétvégi botlás után bíztunk abban, hogy valóban az csak egy rossz napja volt a csapatnak és a TF ellen már az igazi arcát látjuk a lányoknak és simán túljutunk a nyolcaddöntőn.

A mérkőzés elején kellett a lányoknak 11 pont, hogy kellően felvegyék a játék ritmusát, addig a vendégek vezettek 1-2 ponttal, de 11-11-től nem volt megállás a mieinknek, árvették az irányítást és ellenállhatatlan játékkal nyerték a szettet, úgy. hogy a vendégek csak 2 pontot szereztek még.
Az első szett eredménye: 25-13
Fordulást követően továbbra is tartotta a csapat a lendületet, akaratot és meneteltek is szépen előre, de a vendégek sem adták fel, így a második szett kicsit szorosabbra sikeredett, mint az első, de meglett 25-20-ra, ezzel már 2-0-ra vezettünk.
Itt jött egy lassan menetrendszerűnek mondható rövidzárlat, amikor kicsit kiengedett a figyelem és a lelkesen játszó egyetemi csapat ellépett a mieinktől. A különbség folyamatosan nőtt a kettő csapat között, ami a végére 10 pontosra duzzadt. Ez volt az a tipikus szett, amikor semmi nem jött össze. Ami az előző szettben feküdt, vagy jó helyre pattant, az most biztos, hogy az ellenfélnek kedvezett. 2-1-re módosult az állás.
A negyedik szettre megint összekapták magukat a lányok és ahogyan a második szettben, itt is 6-0-al nyitottak. Nem volt már megingás, nem volt "kegyelem", végig megtartva az előnyt, sőt tovább növelve, mondhatni simán 25-12-re nyerték a negyedik szettet.

Ezzel kettős győzelemmel jutott be a csapat a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé. A négy közé jutásért a Békéscsaba lesz az ellenfelünk, a dátum később kerül egyeztetésre.

A csapat felszabadultan játszotta ma a röplabdát, hibák természetesen még akadtak, de többségében sikerült megvalósítani a terveket. A mai mérkőzésen Kántor Sándor sok fiatalnak adott játéklehetőséget, akár legyen szó utánpótlás játékosról, akár a nagycsapattal dolgpzó játékosról, aki még kevés szerephez jutott. A fiatalok minden megilletődöttség nélkül léptek pályára, amikor kellett és jól tudtak együtt dolgozni a rutinosabb játékosokkal. Vezetőedzőnk a mérkőzés után ki is emelte, hogy sok fiatal győztes meccsen mutatkozhatott be, a mai napon:
"A fiatalok is megtették azt a lépest, hogy bemutatkoztak és nem is akárhol, hanem egy győztes meccsen. Egy jó lehetőseg volt ismét, hogy le tudjuk szűrni, hogy mi az amit jól csinálunk és mi az amit rosszul. Ami még akadozik, azon persze dolgozni kell, a jót pedig legalább szinten tartani. Most kettő erős mérkőzés vár ránk a bajnokságban és a feladat, hogy a mai merkőzés tapasztalatait és lendületét ott majd kamatoztatni tudják a lányok."

Nem sokat pihenhetnek a lányok, pénteken következik az újabb megmérettetés, a Folyondár utcában vendégeskedik a csapat az Extraliga következő fordulójában.

2019.11.08.
Vasas- UTE
19.00
Folyondár utca

Gratulálunk! Hajrá LILÁK!