KÖVESSY BALÁZST ÜDVÖZÖLHETJÜK AZ ÚJPEST SZAKMAI STÁBJÁBAN

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. augusztus 18. - 16:00

Szakmai stábunk is tovább erősödött a nyáron. Kövessy Balázs személyében egy újabb képzett szakember csatlakozott edzői csapatunkhoz. A Dunaújvárosból érkező tréner Valics György mellett felnőtt csapatunk másodedzője lesz, továbbá U17A együttesünk vezetőedzőjeként fog nekivágni a 2022/23-as szezonnak. Balázs utánpótlás edzőként számos nagyszerű eredményt ért el, aminek köszönhetően az elmúlt időszakban az U15-ös és az U18-as női válogatott is számított a munkájára. Új stábtagunk nagy hangsúlyt fektet az elméleti és gyakorlati továbbképzésre is, emiatt a Testnevelési Egyetem röplabda szakedzői képzésén is találkozhatunk vele.

Ha kíváncsiak vagytok sok más érdekesség mellett arra, hogy motivált trénerünk miért pont az Újpest csapata mellett köteleződött el, akkor olvassátok el a vele készült interjút!

A tavalyi szezonban a Dunaújváros felnőtt férfi csapatának voltál a statisztikusa, valamint a férfi junior és az ifi együttesek vezetőedzőjenként is tevékenykedtél. Minek a hatására váltottál a női röplabdázásra?

Az egyetemi tanulmányaim során, illetve az U15-ös női röplabda válogatott mellett, együtt dolgozhattam Horváth András vezetőedzővel. Tulajdonképpen ezek voltak az első momentumai annak, hogy elkezdtem azon gondolkozni, mi lenne, ha a női vonalon is kipróbálnám magam.

Miért pont az Újpest csapata mellett tetted le a voksodat?

Első körben Horváth Andrásnak köszönhetően kaptam információkat arról, hogy milyen szinten és milyen nagyszerű körülmények között működik a lila-fehéreknél az utánpótlás nevelés. Ezt követően, amikor már komolyabbra fordultak a beszélgetések, Ancsin Ildikó, szakosztályvezető is csak erősíteni tudott ezekben.

Felnőtt csapatunk mellett, serdülő együttesünk munkáját is segíteni fogod. Milyen célokkal vágsz neki a 2022/23-as évadnak?

Nagy kihívás lesz számomra az új szezon, hiszen új környezetben dolgozom, új kollégákkal, de alkalmazkodó vagyok, így hamar el fognak tűnni ezek az érzések. A felnőtt csapat segítése mellett a serdülő első osztályú női csapatot fogom irányítani. Bízom benne, hogy éremért fogunk majd küzdeni a lányokkal, mivel a játékosok kvalitását és a csapatszellemet figyelembe véve, ez egy reális elvárás a fiatalok felé.

Utánpótlás edzőként mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Egytől egyig az összes eredményre büszke vagyok, de ha mindenképpen választanom kéne, akkor a tavalyi U19-es bajnoki aranyat és a két évvel ezelőtti U21-es bajnoki címet mondanám.

Hogy telt a nyarad? Voltál valamerre kikapcsolódni?

A tavalyi szezon végét követően az utánpótlás válogatott mellett dolgoztam három hetet, majd ezt követően mentem el egy kis nyári pihenőre, ahol a családi házunk körül tevékenykedtünk rengeteget a feleségemmel, illetve még a miskolctapolcai nyaralás sem maradhatott ki a repertoárból.

Van esetleg egy olyan mottód, amelyet egész életed során próbáltál követni?

Al Pacino monológja azt gondolom, hogy mindent elárul. "Minden téren a legfontosabb az időzítés. Legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben! Azt akarom, hogy erre törekedjetek! Azt akarom, hogy nem csak a pályán, hanem az élet bármelyik területén erre az időzítésre törekedjetek! Fogjátok meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek!" (Minden héten háború)

Sok sikert kívánunk Balázsnak ezúttal  lila-fehér színekben!

 

Írta: Kovács Lilla