KÉT NAP MÚLVA KEZDŐDIK A FATUM-KUPA: A felkészülésről kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét, Horváth Andrást

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. szeptember 15. - 15:45

Horváth Andrással beszélgettünk a két héttel ezelőtt játszott BRSE elleni edzőmérkőzésről, az alapozás hetedik hetében járva a lányok által végzett edzésmunkáról, illetve arról is szó esett, hogy milyen elsődleges célokkal vág neki csapatunk a Fatum-Kupának. 

 

U. V. Két héttel ezelőtt a BRSE ellen a csapat egy felkészülési mérkőzést játszott. Hogy látod mennyire köszöntek vissza a mi oldalunkról az edzéseken tanult technikai és taktikai elemek?

H. A. Még nagyon az elején voltunk és vagyunk a munkának, ugye majdnem egy hónap van még vissza a bajnoki rajtig. A Békéscsaba ellen a legalapabb dolgokat kértük a játékosoktól. Emellett még volt hiányzónk és jelenleg is van. Tehát még az építkezés stádiumában vagyunk. Valamint fontos, hogy az új játékosok érezzék meg a kapcsolatot azokkal a röplabdázókkal, akik már itt voltak a tavalyi szezonban is. Ezen a felkészülési meccsen igazság szerint a kommunikáció használata volt kihangsúlyozva.

U. V. Az alapozás hetedik hetében járva mennyire vagy elégedett a lányok által elvégzett munkával? Illetve, hogy érzed, mennyire vannak összeszokva a játékosok, milyen a hangulat a pályán?

H. A. Még rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy a rendszerünk megfelelően működjön. Azt gondolom, hogy szükségünk van minimum erre az egy hónapra, ahhoz, hogy összeálljunk. De persze a szezon közben is rengeteget kell fejlődnünk, hiszen egy fiatal csapatról van szó. Van, aki még nem is nagyon játszott Extraliga mérkőzésen, vagy éppen a külföldiek közül vannak olyan játékosok, akik először játszanak távol a hazájuktól. Itt igazából az első három-négy hónapban a saját játékunknak a kiigazítása, és a pályán történő szituációk megfelelő megélésének a megtanulása lesz a fő feladatunk. Továbbá lényeges, hogy megértsük, tavaly abban volt az erőnk, hogy egy összetartó társaság voltunk, és tudtak a lányok egymásért küzdeni. Erre a fajta attitűdre ebben a szezonban még nagyobb szükségünk lesz.

U. V. Hétvégén irány a Fatum-Kupa, amelyen 5 együttes ellen is lesz lehetősége a csapatnak megmérettetnie magát. Hogyan tekintesz előre a felkészülés ezen állomására? Milyen célokkal utaztok Nyíregyházára?

H. A. Előző héten elmaradt egy edzőmérkőzésünk, mivel az ellenfél csapat nem tudott eljönni, így a csabai meccs után ez lesz az első alkalom, amikor fel tudjuk mérni, hogy hol tart a csapat. Az, hogy milyen eredménnyel zárjuk ezt a tornát, számomra teljesen harmadlagos, negyedleges. Én csak és kizárólag a mutatott teljesítményre vagyok kíváncsi, illetve arra, amit korábban is említettem, hogy a különféle pályán történő szituációkat, hogyan éljük meg, hogy segítsük egymást akár a nehezebb helyzetekben, valamint képesek vagyunk-e arra, hogy a csapatból egy-egy ember azt mondja, hogy akkor én ezt a pontot, vagy neccesebb szituációt elvállalom. Ezt a tornát csakis az előbbiekben felsoroltak gyakorlására szeretném felhasználni.

Sok sikert kívánunk a csapatnak hétvégén Nyíregyházán!

Hajrá UTE!

 

Készítette: Kovács Lilla