Ismét győzelemnek örülhettünk

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. november 24. - 11:30

Péntek este a Női Extraliga következő fotdulójában a szombathelyi Hungast- Haladás csapatát láttuk vendégül a Szilágyi utcában.
A Haladás az utolsó helyen, mi pedig az ötödik helyen vártuk az összecsapást. Mind a kettőnknek eddig egy győzelme volt a bajnokságban, így nagyon kellettek a pontok.

Az első szettben a vendégek 7-7-ig tudták tartani a lépést a mieinkkel, akik lendületesen, koncentráltan küzdöttek és sikerült is ellépniük 13-7-re, majd 19-11 is volt az állás. Itt következett egy kis hullámvölgy, amit a vendégek ki is használtak, de a lányok visszataláltak a ritmusukba és 25-18-ra hozták az első játszmát.
A második felvonásban 3-4-nél először vezettek a zöld-fehérek a mérkőzésen, de nem tartott sokáig, a mieink hamar átvették ismét a kezdeményezést és ellentmondást nem tűrő játékkal 25-20-al 2-0-ra alakították a márkőzés állását.
A harmadik játékrészben kicsit kiengedtek a lilák, egy kicsit megpihentek, ami sajnos megbosszulta magát. Ez a hullámvölgy pont arra volt elég, hogy szorosan ugyan, de a vendégeké legyen a harmadik szett, 23-25.
Ez a szettveszteség észhez térítette a csapatot és a negyedik játszmában újra azt a csapatot láttuk a pálylán, akit az első kettő szettben is! 13-6-ra is elhúztak már a lányok, végig kézben tartva a szettet végül 25-14-re behúzták a negyediket, ezzel beállítva a végeredményt.
UTE- Hungast- Haladás: 3-1

Csapatunk feladója, Bagyinka Fanni mondta el nekünk, hogy belülről hogyan látta a mérkőzést: "Jó mérkőzésnek éreztük belülről, reméljük kintről is úgy tűnt, elkezdtük élvezni a játékot. Egy új felállásban léptünk pályára, ami úgy néz ki, hogy sikeresen tud működni, aminek nagyon örülönk és a három pont megszerzése is természetesen örömmel tölti el a csapatot."

Kántor Sándor is ugyanazt mondta mint Fanni, hogy a csapatnak megjött a kedve, hogy játsza a röplabdát:
"Örülünk a győzelemnek, végre egy olyan mérkőzés, amire azt lehet mondani, hogy szépen játszottunk, mezőnyben olyan sikereket hoztunk, olyan óriási doglokat csináltak a lányok, ami meghozta a kedvüket játszani. Eljutottunk oda, hogy most léptük meg azt a lépcsőfokot, amire már tudunk tovább építkezni."

Most egy kemény menetelés van a lányok előtt, ahol bízunk benne, hogy ugyanolyan akarást, egymásért küzdést láthatunk mint ezen a mérkőzésen.

Gratulálunk!
Hajrá LILÁK!