Holnap kezdünk a nemzetközi porondon

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2019. december 03. - 11:30

Holnap este megkezdi csapatunk a Challange Kupa szereplését.
A sorsolás nem kedvezett nekünk nyáron, mert az orosz bajnokságban szereplő, szibériai  Yenisei Krasnoyarks csapatát kaptuk. Az európai csapatok közül a legtávolabbit. Könnyű mérkőzésre már nem igazán lehet számítani nemzetközi porondon, de így még a több mint 6000 km-es utazást is bele kell számítani a felkészülésbe.
Az első mérkőzést hazai pályán játszuk a legjobb 32 között, a 16 közé jutás a cél. A visszavágót december 18-án rendezik.

Kántor Sándort kérdeztük a csapatról, elvárásokról, ellenfélről:

UV: Szerdán Challange Kupa, mit lehet tudni az ellenfélről?
KS: Európa legtávolabbi csapatát kaptuk, több mint 6000 km-re vannak tőlünk.
Oroszországban a nagy távolságok miatt az alapszakaszt csoportokban játszák, területileg felosztva. Ellenfelünk csoportjában a második- harmadik helyen áll és a céljuk, hogy az első kettőben legyenek, mert úgy tudnak bekerülni az országos döntőbe. Nagyon magas csapattal fogjuk magunkat szembe találni, ami furcsa lesz nekünk, illetve az is, hogy pl. a center játékos fogadni is fog és utána megy támadni.
Nagyon erős a csapat, mind fizikálisan, mind egységként. Tavaly előtt a Bajnokok Ligájában szerepeltek, illetve tavaly a CEV kupában a legjobb négy között voltak.
A tavalyi bajnokságban nem sikerült a legjobb négy közé bekerülniük, ezért kerültek idén a Challenge kupába.

UV: Mi jellemző az orosz röplabdára?
KS: Az orosz röplabda az úgy néz ki, hogy van mennyiség, amiből tudnak minőséget válogatni és ebből adódóan ki tudják válogatni a legjobbakat, mind fejben, mind fizikálisan. Még okosabb játékra lesz majd szükségünk, mert pl. egy ejtésnél figyelembe kell majd venni, hogy a blokkok is körülbelül 20 cm-el feljebb lesznek, mint amit a hazai mezőnyben megszokhattunk. Amit majd direktbe ki lehet harcolni az az úgymond kézről kiütött labda, mert magas falnak, sáncnak könnyebb az oldalát eltalálni, csak tudni kell ezt majd kihasználni.

UV: Milyen elvárásokkal vágunk neki a sorozatnak és ennek a mérkőzésnek?
KS: Mindenképpen jó játékot várok a lányoktól, főleg úgy, hogy egy olyan csapat ellen játszhatunk, akik olyan minőségi játékot képviselnek, amilyennel ritkán találkozhat a csapat. Emellett az, hogy testközelből láthatják a lányok ezt a röplabdát, az nagyon sokat számít. Lehet különböző videókon nemzetközi mérkőzéseket nézni, de természetesen élőben a legjobb megtapasztalni és játszani is ellenük. Mindenképpen cél az is, hogy az ezeken a mérkőzéseken tapasztaltakat magunkba szívjuk, mint a szivacs és be tudjuk építeni a saját játékunkba és tovább tudjunk építkezni belőle.
A csapat mindent meg fog tenni, hogy a maximumot hozza ki magából és mindent megtegyen, hogy sikeres legyen a nemzetközi kupa rajt.

Köszönjük!

Aki tud látogasson el a csarnokba, hogy együtt szurkoljunk a Lányoknak!
2019.12.04.
18:00
Szilágyi utca
UTE- Yenisei Krasnoyarsk

Hajrá LILÁK!!!!