Hasznos felkészülésen van túl röplabda csapatunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. április 27. - 16:30

A március 11-ei, idegenbeli, Kaposvár elleni győztes extraliga mérkőzés óta nem lépett pályára röplabda csapatunk tétmérkőzésen, így a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy az elmúlt három hétben felkészülési mérkőzésekkel és kőkemény edzésekkel tartja formában Bleicher Rékáékat a Nyíregyháza elleni elődöntőkre.

Elsőként a szlovák extraliga harmadik helyezettje, a Slovan Bratislava volt az ellenfelünk, akiket 4:1 arányban sikerült legyőznünk. Rá egy héttel, március 22-én hazai környezetben fogadtuk a Penta-Gödöllői RC-t, akiket szintén sikerült „megvernünk”. A felkészülés utolsó hetében két kőkemény ellenfelet választottunk ki magunknak, olyan igazi erőfelmérő jelleggel. Elsőként kedden, március 27-én a cseh bajnokságban is a legjobb négy közé jutott, és az idei MEVZA Kupa döntős VK UP Olomouc, szerdán a kilencszer bajnok, és kilencszeres kupagyőztes VK Prostejov ellen léptünk parkettre.

Az első összecsapáson jól kezdtünk, ám az első szettben a hazaiak fordítottak és megnyerték azt, majd a másodikban egalizáltunk. A harmadik és a negyedik játszma igen kiegyensúlyozott és nagy csatát hozott, ám mindkétszer az Olomouc örülhetett a végén, így 3:1-re ők nyerték a találkozót.

Másnap délelőtt is jól kezdtünk, ám az első játékrész végén itt is a vendéglátók örülhettek, majd egy szorosabb szettet követően ismét csak a Prostejov-nak jött ki jobban a lépés. A harmadik és negyedik szettben már mutatkozott a fáradtság a lányokon, így ezeket a játszmákat könnyebben „húzta” be a hazai együttes, majd az ötödik szettben ismét visszatértünk a meccsbe, ám ez is csak arra volt elég, hogy megszorongassuk ellenfelünket.

Mindent összevetve a lányok készen állnak a Nyíregyháza elleni elődöntőkre, és bízunk benne, hogy hosszú idő után újra bajnoki döntőben játszhatunk az aranyéremért.

A három győzelemig tartó elődöntők időpontjai:

1. mérkőzés
UTE–FATUM Nyíregyháza
2018. április 1., vasárnap, 18 óra
Tungsram Csarnok

2. mérkőzés
FATUM Nyíregyháza–UTE
2018. április 5., csütörtök, 17:30 óra
Nyíregyháza, Continental Aréna

3. mérkőzés
UTE–FATUM Nyíregyháza
2018. április 9., hétfő, 20 óra (M4 SPORT élő)
Tungsram Csarnok

4. mérkőzés (ha szükséges)
FATUM Nyíregyháza–UTE
2018. április 13., péntek, 18 óra
Nyíregyháza, Continental Aréna

5. mérkőzés (ha szükséges)
UTE–FATUM Nyíregyháza
2018. április 17., kedd, 18 óra
Tungsram Csarnok

MINDENKIT NAGY SZERETETTEL VÁRUNK A MÉRKŐZÉSEKRE!

HAJRÁ UTE!