Harmadik párharcunkat is a Nyíregyháza nyerte a röplabda Extraligában!

Szerző: 
admin
Datum: 
2019. január 14. - 13:30

A 2019-es röplabda bajnokság első találkozóján azt a FATUM-Nyíregyházát fogadtuk, akikkel már két mérkőzésen túl voltunk az idei bajnoki szezonban, és sajnos eddig nem sok babér termett számunkra. Joggal reménykedtünk, hogy a „szünetet” követően győzelemmel tudjuk indítani az új évet, így közelebb zárkózva az élbolyhoz.

A találkozó egy búcsúztatással kezdődött, hiszen „liberónk”, Kötél Dóra hamarosan anyjai szerepkörben fogja kipróbálni magát, így ahogy azt már jeleztük egy korábbi írásunkban, „szögre akasztotta” a röplabda felszerelését. Ennek apropójából szakosztályunk vezetője, Ancsin Ildikó, és az UTE Gazdasági Igazgatója, Baluka Csabáné dr. egy-egy aprósággal köszönte meg egykori játékosunknak az eddigi „segítségét”. Dóri egyébként nem csak a klubcsapataiban alkotott maradandót, de 2009 és 2017 között 67 alkalommal lépett pályára válogatott mérkőzéseken, tagja volt a 2015-ben Európa Ligát nyerő és Eb-résztvevő magyar csapatnak, csakúgy, mint a 2017-es World Grand Prix-n aranyérmes együttesnek.

Ezt követően kezdődött el a mérkőzés. Az első szett elején fej-fej mellett jöttek a pontok mind a két oldalon, majd a vendégek egy négypontos előnyre tettek szert (5:9), ami után időt kértünk.  Hamarosan már 11:11 állt az eredményjelzőn, majd 13:13 után sajnos megint a Nyíregyházának jött össze minden, így újra el tudtak lépni öt ponttal (14:19). 16:20-nál egy labdameneten belül kétszer is hibázott a játékvezető, hiszen „elnézett” két négyes érintést a Fatumnál, majd egy kisebb technikai szünet után folytatódott a találkozó. 17:23-nál ismét időt kértünk, majd 19:24-nél a vendégek is így tettek. Még sikerült ugyan egy pontot szereznünk, de a következőt már a vendégeknek „húzták” be, így 25:20-ra nyertek, és 1:0-ra vezettek összesítésben.

A második játékrészben 2:0-s vezetésünk után 5:1-nél kért egy kis pauzát ellenfelünk, majd 8:2-nél megismételték ezt. 10:3-t követően sajnos ismét elkezdtünk hibázni, amit ellenfelünk ki is használt, és egészen 11:8-ig jött fel. Ezt követően állandósult egy négypontos vezetés a javunkra, ami 17:10-nél már hétre nőtt. Ezután ismét csak a Nyíregyháza pillanatai következtek, és 19:16-ra módosították az állást. 21:20-nál és 24:23-nál már nagyon közel kerültek hozzánk, de sikerült megszereznünk az „utolsó” pontot, így 25:23-ra nyertünk, és kiegyenlítettünk (1:1).

A harmadik szett eleje maga volt a rémálom, hiszen 4:0-s vendég vezetésnél már időt kellett kérnünk, majd 6:0-t követően szereztük meg az első pontunkat. Ezt követően sikerült néha csökkenteni a különbséget, de ekkor is stabilan négy ponttal több állt a vendégek oldalán. 12:9-nél ismét csak egy játékvezetői baki hergelte az indulatokat, és itt sem mi jöttünk ki belőle jól. 15:9-nél újra időt kértünk, majd sajnos teljesen szétesett a játékunk, és egészen 20:11-ig nem szereztünk újabb pontot. A hátralevő időben még találatot jegyeztünk, ellenfelünk viszont ötször is „örülhetett”, így 25:12-re nyertek, és 2:1-re vezettek.

A negyedik játszmára „érkeztünk meg” igazából, és ekkor látszódott először, hogy sikerülhet megfordítani a mérkőzést. Bár ellenfelünk szerezte az első pontot, 5:3-ra már nálunk volt az előny, majd ismét a vendégek voltak kezdeményezőbbek, és elléptek 10:6-ra. 12:7-nél időt kértünk, majd 13:11-nél a Nyíregyháza is pihenőt kért. 15:15-t követően sajnos megint három ponttal több volt a vendégeknek, majd 22:22-nél újra egál volt az állás. Innentől kezdve ugyan mi futottunk az eredmény után, de egészen 24:24-ig sikerült egalizálni, majd a vendégek két pontot „csinálva” 26:24-re és 3:1-re győztek, így elvitték mind a három pontot a Tungsram Csarnokból.

Vezetőedzőnk így nyilatkozott a mérkőzést követően az MRSZ honlapjának: „Úgy nem lehet mérkőzést nyerni, hogy minden harmadik támadásunkat elrontjuk. Ha pedig a játékosok nem tudnak minőségi munkát elvárni egymástól, akkor nem tudunk fejlődni sem.